Öğretim elemanı kadrosu krizi!

Türk Eczacıları Birliği (TEB), farmakolojinin eczacılık fakülteleri eğitiminde temel ders olduğunu belirterek, "Farmakoloji Anabilim Dalı, ancak ve ancak eczacılık fakültesi mezunları ve bu alanda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdüren kişilere açık olmalıdır. Aksi asla kabul edilebilir bir durum değildir." açıklamasında bulundu.

Haberler 03.05.2020 - 23:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEBden yaplan yazl açklamada, Biruni Üniversitesi Eczaclk Fakültesince 12 Nisanda 31097 sayl Resmi Gazetede yer alan öretim eleman kadrosu duyurusunda bulunulduu ifade edildi.

Eczaclk meslek biliminin temel derslerinden biri olan Farmakoloji Anabilim Dal için açlan öretim eleman kadrosunda aranan artta Biyoloji bölümünden mezun olmak ve alannda doktora eitimine devam ediyor olmak ifadesinin yer ald belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

ÖRETM ELEMANI

Söz konusu durum, eczaclk fakültelerinin eczaclk lisans çkl akademisyenlerden arndrlmas, bu alann eczaclk fakültesi mezunlarna kapatlmas noktasnda endielere ve soru iaretlerine mahal vermitir.

Eczaclk fakülteleri eitiminde temel bir ders olan farmakoloji, ancak ve ancak eczaclk fakültesi mezunlar ve bu alanda yüksek lisans/doktora çalmalarn sürdüren kiilere açk olmaldr. Aksi asla kabul edilebilir bir durum deildir. Bata Türkiyedeki eczaclk fakültelerinde görev yapan akademisyenlerimiz olmak üzere tüm meslektalarmz konuya tepki göstermeye ve YÖKü ise derhal bu kadroyu iptal etmeye, sonuçlanm alm ilemini geri almaya davet ediyoruz.

Türk Eczaclar Birlii olarak konunun takipçisi olacamz gibi ayn zamanda hukuki süreç balatacamz tüm eczac kamuoyuna ilan ediyoruz.

Ana Sayfaya Git