Öğretim gideri düşüyor

Açık Öğretim Fakültesi, 2018-2019 yılından itibaren öğrencilere basılı kitap yerine Anadolum e-kampüs sistemi aracılığıyla dijital kitap hizmeti sunacak. Bu çalışma ile öğrencilerin öğretim giderinin düşmesi amaçlanıyor.

Haberler 17.08.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açk Öretim Fakültesi Diyarbakr Dicle Bürosu Yöneticisi Davut Turhan, bilginin sürekli güncellenmesi ve Türkiyenin yeni yönetim sistemine geçmesi ile beraberinde getirdii mevzuat deiiklikleri sebebiyle basl malzemelerin güncelliini hzla yitirdiini söyledi.

DJTAL KTABA GEçLYOR

Örencilere daha güncel ve doru bilgiyi sunabilmek için çalmalarna devam ettiklerini kaydeden Turhan, bu nedenle 2018-2019 öretim ylndan itibaren örencilere basl kitap vermek yerine Anadolum e-kampüs sistemi araclyla sunulacak olan dijital kitaplar ve e-örenme malzemeleri sunacaklarn ifade etti. Turhan, Bu admlar neticesinde elde edilen maliyet düüü örencilerimize olumlu bir ekilde yanstlacak. Halihazrda 275 lira olup basl kitaba devam edilmesi durumunda 350 lirann üzerine çkmas kaçnlmaz olan öretim gideri, 225 liraya düürülecektir. Üniversitemizin topluma hizmet misyonunun vazgeçilmez unsuru olan dezavantajl grupta yer alan örencilerimize yönelik yeni uygulamalarmz da örencilerimiz ve kamuoyuyla ayrca paylalacaktr.

ÖRETM GDER DÜÜYOR

Bu kararn alnmasndaki etken kat ve bask maliyetlerindeki yükseliin örencilerden alnan öretim giderlerinde art yapmay kaçnlmaz klmasdr. Örencilerimizin açk ve uzaktan öretim hizmetleri için ödedikleri giderlerle, snavlarn organizasyonu, her bir snavda yaklak 500 bin kamu görevlisinin ücretli görevlendirilmesi, ders içeriklerinin üretilmesi, kitap basm, ders anlatm videolarnn üretilmesi, sorularn yazdrlmas, uygun internet altyapsnn kurulmas ve sürdürülmesi gibi çok sayda faaliyet gerçekletirilmektedir. Bu kapsamda kitap basmnn kaldrlmasyla önemli bir maliyet kalemi de ortadan kaldrlm olacaktr. Yaplan çalma ile birlikte binlerce aaç kesilmekten kurtarlaca gibi öretim giderine yaplmas gereken art da yaplmam olacaktr. En güncel eitim teknolojilerini her zaman hzl ve etkili bir ekilde kullanm olan örencilerimizin bundan sonra da baarlarnn artarak devam edeceine olan inancmz tamdr dedi.

Ana Sayfaya Git