Öğretmen adayları dikkat!

Binlerce kişi öğretmen olmak istiyor. Bir lisans programının başarıyla tamamlanmasının ardından öğretmen olarak atanmak mümkün mü?

Haberler 15.03.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öretmen olarak devlet okullarnda çalmak isteyenlerin tereddütte kalmalarna neden olan akllarndaki soru iaretlerini kaldracak tüm detaylar haberimizde

Binlerce genç öretmen aday örencileri ile buluaca günü heyecanla beklerken birçou yaanacak süreçle ilgili net bilgiye sahip deil.

PEDAGOJK FORMASYONU OLMAYAN ÖRETMEN OLABLR M?

Özellikle fen edebiyat fakültesi mezunu gençler öretmenlik mesleini yapmak istiyor. Fakat eitim fakültesi mezunu olmamalar nedeni ile Pedagojik formasyon almalar gerekiyor. Ancak istisnai durumlarda, yani; öretmen ihtiyacnn karlanamamas halinde Pedagojik formasyonu olmayanlarn da atamas yaplabilir. Fakat bu düük bir olaslk olarak karmza çkyor.

Lisans programlarnda okuyan ve öretmen olmak isteyenlerin okuduklar dönemde Pedagojik formasyon almalar kendilerine kolaylk salayacaktr.

KPSS SINAVINA NE ZAMAN GRLR?

Devlet okullarnda öretmenlik yapmak isteyenlerin KPSS snavna girmesi gerekiyor. Ancak lisans programnn 3. Snfndayken girilen KPSS snavlar geçerli olmuyor.

ÖZEL KURUMLARDA ÖRETMENLK YAPANLARIN DURUMU

Özel kurumlarda ücretli olarak öretmenlik yapanlar da eitim fakültesinden mezun olanlar gibi KPSS snavna girip yeterli puan almalar halinde atamalar yaplyor.

ÖRETMEN OLMAK çN YA SINIRI VAR MI?

Birçok kii devlet okullarnda öretmenlik yapmak istiyor. Fakat atamalarnn yaplmamas ya da farkl bir kurumda görev yapmalar nedeniyle öretmen olarak atanamam ve 40 yan geçmi kiiler de öretmenlik yapmak istiyor. Daha önceden bulunan 40 ya snrnn kaldrlmasyla 40 yann üzerindeki kiiler de öretmen olarak devlet kurumlarna atanabilir.

YURT DIINDA ÖRETMENLK OKUYANLARIN DURUMU

Yurt dnda öretmenlik eitimi alanlarn MEBde öretmen olarak atanabilmeleri için okuduklar okulun MEB ile denklii olmas gerekiyor. Bu durumda yurt içinde okuyan örenciler gibi snava girerek atanabilirler.

ÖRETMEN MAALARI NE KADAR?

Binlerce kii öretmenlik hayali kurarken bu hayali gerçekletirenler de ne kadar maa alacaklarn merak ediyor. 2019da Ocak aynda yaplan zam ile birlikte 3 bin 556 lira, en yüksek öretmen maa ise 4 bin 88 lira oldu.

Ana Sayfaya Git