Öğretmen babanın müdür kızı

Van'ın Başkale ilçesinde Dilek Turna, babasının ücretli öğretmen olduğu okulda müdürlük yapıyor.

Haberler 26.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dilek Turna, 2014 ylnda Mersinden Bakaledeki Örmeta lkokuluna snf öretmeni olarak atand.

Turnann annesi Müjgan ile babas Sait Turna da kzlarn yalnz brakmamak için Bakaleye geldi. Dilek Turna okulda müdür yetkili, Türk Telekom A.den emekli babas ise ücretli öretmen olarak göreve balad.

Bölgedeki artlarn zorluu nedeniyle istifa edip geri dönmek isteyen Dilek Turna ve ailesini görev yapt köydeki vatandalar kalmalar konusunda ikna etti.

Dilek Turna, Bakaleye baz ön yarglar ile geldiini ancak zaman içinde ön yarglarn krldn söyledi.

Bölgeye çok altn belirten Turna, Gelirken alaya alaya geldim. Buraya çok altmz için giderken de alaya alaya gideceiz. Köyümüzü, çocuklarmz çok sevdik. Buras bizim ve buray güzelletirmek için çaba gösteriyoruz. dedi.

Turna, okulun boya, badana, tamir ve tadilat ilerini köylülerin desteiyle ksa sürede yaptklarn anlatt.

- Baba m büyük, müdür mü?

Babasnn ücretli öretmen olduu okulda kendisinin müdürlük yaptn anmsatan Turna, Okulda babamla birlikte 3 ücretli öretmen var. Tek kadrolu ben olduu için müdür yetkiliyim. Bazen babamla akalayoruz. Baba m büyük, müdür mü? diye. Tabii ki baba büyük, yeri yadsnamaz. diye konutu.

Bakalede öretmenlere büyük deer verildiini anlatan Turna, Ben çok ansl görüyorum kendimi. çünkü buradaki vatandalar çok seviyorum. Bize sahip çktlar. Ben zaten artk Vanlyam, anlyam diyorum. Bu köy artk benim de köyüm. ifadesini kulland.

- Gelip elimi öptü

Sait Turna ise Bakaleyi insanln kaybolmad yer olarak nitelendirdi.

Okulda zmparalama, snflar ykama, tadilat, tamirat, boyama, projektör gibi malzemeleri monte etmeye kadar birçok i yaptklarn anlatan Turna, köylülerin de kendilerine yardm ettiini vurgulad.

Turna, öyle konutu:

Buraya geldiimizde kzm Ben müdürüm dedi. Sen müdür olabilirsin ama Baba m büyük, müdür mü? dedim. Baba dedi ve gelip elimi öptü. Bizim buradan ayrlmamz çok zor olacak. Buray kendime akraba tayin ettim zaten. Buradaki sülalenin biri amca olu, dierleri day ve teyze olum.

Anne Müjgan Turna da ilk geldiinde karlar soba üzerinde eritip bulak ykad günleri unutamadn belirterek, hayal edemeyecei zorluklar, güzellikleri Örmetata yaadn ifade etti.

Köy sakinleri de Turna ailesini çok sevdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git