Öğretmen gibi derslere girdi!

Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı ilçedeki okulları ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamdan okuma yazma kursları ile Anıl Mahallesi Anaokulu, Belen Mahallesi Ortaokulu, Topçular Mahallesi Ortaokulu ve Hani Çok Programlı Anadolu Lisesinde sürpriz ziyaretlerde bulunan Kaymakam Yazıcı, öğretmen gibi öğrencilere ve kursiyerlere sorular sordu, tahtada problem çözdü, kitap tavsiyesinde bulundu, öğrenci ve kursiyerlerle sohbet etti.

Haberler 25.03.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazc, eitim faaliyetlerini yerinde görmek, eksiklikleri tespit etmek, örencilerle etkileimde ve iletiimde bulunmak ve okul ihtiyaçlarnn tespiti amacyla ilçe merkezindeki ve krsal mahallelerdeki okullar ziyaret ediyor. Okul müdürlerinden okullar hakknda bilgi alan Kaymakam Yazc, özellikle okullarn teknik ve fiziki yeterlilii ve örencilerin devam durumlar hakknda bilgi ald.

Örencilerin derslerine giren, öretmenlerle tek tek görüen ve eitim öretim faaliyetleri ile ilgili bilgiler alan Kaymakam Yazc, örencilerle bire bir ilgilendi. Balangçta yaadklar aknl üzerinden çabuk atan örencilerle Kaymakam Yazc arasndaki sohbet hayli renkli görüntülere sahne oldu. Kaymakam aban Arda Yazc, girdii snflarda örenciler ile ders esnasnda soru-cevap eklindeki sohbeti dikkat çekti. Güncel konular ve sene bandan buyana gördükleri derslerle ilgili örencilere soru soran Kaymakam Yazc örencilere çeitli kitaplar okuma tavsiyesinde bulunarak çeitli alandaki kitaplar örencilere datt.

Ezberci deil, sorgulayan ve aratran örenci yetitirin

Snf öretmenlerine ve okul müdürüne gözlemlerini aktaran Kaymakam Yazc, örencilerin baarlarndan dolay da ayr ayr teekkür etti. Yazc, örencilere ve öretmenlere hitaben yapt konumada; Sadece ezbere dayal bir ders çalma alkanl içinde olmayn, çevrenize, kentinize, ülkenize ve dünyaya kar da duyarl olun. Mili ve manevi deerlerimize, tarihimize sahip çkn. Teknolojiyi faydal kullann ama negatif bamls olmayn. Sorgulayan ve aratran örenciler yetitirin dedi.

Örencilik yllar ve kaymakamlk mesleini anlatarak kitap datt

Örencilere kaymakamlk meslei hakknda bilgi vererek, örencilik ve meslek yaam ile ilgili tecrübelerini paylaan Kaymakam Yazc daha sonra kitap datt. Kaymakam Yazc, mesleinin sorumluluklarn sralarken, örencilerin sorularn da yantlad. Lise örencilerine meslek seçiminin insan hayatnda çok önemli olduunu vurgulayan Yazc, Baarl olmak için okulda öretilenler dnda sosyal hayatta da çok baarl ve aratrmac olmalsnz. Okumann ya yok ama genç yata çok çallrsa baarl olursunuz diye konutu.

Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazc, daha sonra yaz tahtasnn önüne geçerek örencilere sene bandan imdiye kadar gördükleri konulardan soru sorup, problem çözdü. Yazc, sorulan sorulara doru cevap veren örencileri bisiklet ve çeitli hediyeler ile ödüllendirdi.

Ana Sayfaya Git