Öğretmen için okul başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaparak öğretmenler ve okul yöneticileri için yeni eğitim öğretim yılının bugün mesleki gelişim programıyla başlayacağını duyurdu.

Haberler 24.08.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), öretmenler ve okul yöneticilerinin 2020-2021 eitim-öretim ylna 24 Austos Pazartesi günü mesleki geliim seminerleriyle balayacan bir basn açklamasyla duyurdu. Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun EBA üzerinden gerçekletirecei açl konumasyla balayacak olan mesleki geliim programnda ilk ders, Covid-19 salgnna kar koruyucu ve önleyici tedbirler ile okulda uyulmas gereken kurallar olacak. Öncelikli gündem balklar arasnda ayrca, örencilerin uzaktan eitim sürecindeki eksiklerinin giderilmesine yönelik Tamamlayc Eitim Programnn uygulama süreci de yer alacak.

Okullardaki toplant alanlarnda Covid-19 tedbirleri konusunda gerekli tüm sosyal mesafe ve hijyen önlemlerin alndnn belirtildii MEB açklamasnda, mesleki çalma programnda, Covid-19 tedbirlerinden uzaktan eitimle telafi programna, psikososyal destek çalmalarndan etkinlik planlamalarna kadar pek çok balk üzerinde çallacan bildirdi. Mesleki geliim seminerinde ayrca, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner, öretmenlerle video konferans yoluyla, koruyucu ve önleyici tedbirler hakknda dikkat edilmesi gereken detaylar paylaacak.

TSE KILAVUZU ÖNCELKL GÜNDEM BALII

Mesleki çalma programnda, TSE i birliinde hazrlanan Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzunun uygulanmas, okul yöneticisi öretmen, örenci ve veli rehberleri eliinde yeni döneme uyum öncelikli gündem bal da olacak. 21 Eylülde balamas planlanan yüz yüze eitim süreci öncesinde okul binasnda, snflarda, tuvaletlerde, bahçede ve tüm ortak kullanm alanlarnda uygulanacak sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallar örenci, öretmen ve velilerle ilgili süreçlerin planlanmas aamasnda en ince ayrntsna kadar uygulamal bir ekilde ele alnacak.

TAMAMLAYICI ETM PROGRAMI DA çALIILACAK

MEBten yaplan açklamaya göre, yeni eitim öretim ylnda ders baznda gerçekletirilecek uzaktan öretim etkinliklerinin planlanmas ve örencilerin uzaktan eitim sürecindeki eksiklerinin giderilmesine yönelik hazrlanan Tamamlayc Eitim Programnn uygulama süreci ve psiko- sosyal destek çalmalar mesleki çalma programnn ana balklar program kapsamnda çallacak. Okul yöneticileri ve öretmenler, uygulanacak Salgn Hastalk Psikoeitim Program hakknda Rehber Öretmenler/Psikolojik Danmanlar tarafndan bilgilendirilecek.

Mesleki çalma Program kapsamnda ayrca, dünya çapnda baarl çalmalara imza atan eitimci bilim insan Prof. Dr. Selçuk irin de EBA üzerinden öretmenlere seslenecek.

Okul yöneticileri ve öretmenlerin okullardaki mesleki çalmalar 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

Ana Sayfaya Git