Öğretmene danışmanlık ücreti

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Vekili Abdullah Turhan, danışma merkezlerinde görev yapan öğretmenlere ek ücret ödenmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 16.08.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim-Bir-Sen Adyaman ube Bakan Vekili Abdullah Turhan, Milli Eitim Müdürlükleri tarafndan okullarda oluturulan tercih danma merkezlerinde görev yapan öretmenlere ek ücret ödenmesi gerektiini belirtti.

Komisyonda yer alan görevlendirmelerde müdür yardmclarna ücret ödenmediini, rehber öretmenlere ise 3 ek ders saati gibi harcanan emei karlamayan komik bir ücret ödendiini söyleyen Turhan, görevlendirilen idarecilere hak ettikleri ücretin ödenmesi gerektiini, ayrca rehber öretmenlere ödenen ücretin ise arttrlmas gerektiini söyledi.

çaltrlan insanlarn çalmalarnn karln almalar gerektiini ifade eden Turhan, öyle devam etti:

Milli Eitim Bakanl Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliine iaret eden Turhan, ancak yürürlükte bulunan kanunlara göre rehber öretmenlere tercih danma komisyonlarnda görev verilmemesi gerektiini söyledi.

ÖRETMENE DANIMANLIK ÜCRET

Turhan, Zira 657 Sayl Devlet Memurlar Kanununun yllk izinlerin kullanl balkl 103üncü maddesinde Öretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli saylrlar. denilir. Ayrca, yaz aylarnda rehber öretmenlerin resen görevlendirilmesi Anayasann 18inci maddesinde ifadesini bulan Hiç kimse zorla çaltrlamaz. Angarya yasaktr hükümlerine de aykrlk tekil emektedir. dedi.

Rehber öretmenlerin okul çalma saatleri dnda çok cüzi bir ücret ile çaltrlmalarnn Anayasada belirtilen maddeye uymadn dile getiren Turhan, Rehber öretmenlere bu hükümlere ramen yaz tatilinde üç saat karlnda resen görevlendirme yaplmaktadr. Söz konusu ücret birçok ilde öretmenlerin yol ücretlerini dahi karlamamaktadr. Okul rehber öretmenleri tercih döneminde görevlendirildiklerinde haftalk 18 saat ek ders alyor ancak en az 30 saat mesai yapyorlar. Resen görevlendirilen ve kendileri için belirlenen çalma saatlerinin üstünde mesai yapan rehber öretmenlerimize yetitirme kurslarnda olduu gibi normal mesainin en az 2 kat ücret ödenmelidir. Rehber öretmenlerimizin bu hususta madur olmalarn önlemek için rehber öretmenlere de kurslarda görev verilerek örencilere psikolojik destek ve katk vermeleri salanabilir. Rehber öretmen, örencinin geleceini ilgilendirilen çok kritik bir safhada görev almasna ramen ücretlendirmede üvey evlat muamelesi görmektedir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git