Öğretmene sahip çıkıldı

Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Söz konusu iddialara ilişkin soruşturma başlatılmıştır. Okulun öğretmen ve idarecileriyle ilgili inceleme yapılıyor" derken, Öğrenci velileri öğretmene sahip çıktı.

Haberler 01.01.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.2018 - 10:05

anlurfadaki Bozova lçe Milli Eitim Müdürlüü, ilçedeki bir okulda gerçekletirildii öne sürülen kapanma partisi iddialarna ilikin soruturma açldn bildirdi. Haclar Mahallesi sakinleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öretmeni G..ye sahip çkt

lçe Milli Eitim Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, baz basn yayn organlar ve sosyal medya araclyla bir okulda küçük yataki örencilerin baörtüsü takmasna ilikin haber ve görsellerin medyada yaynland belirtildi.

KAPANMA PARTS

Okulun ilçedeki Bozova Haclar Ortaokulu olduunun tespit edildii aktarlan açklamada, Söz konusu iddialara ilikin soruturma balatlmtr. Okulun öretmen ve idarecileriyle ilgili inceleme yaplyor. l Milli Eitim Müdürlüümüzde konunun takipçisi durumundadr. Öretmen ve idarecilerimizin daha dikkatli görevlerini sürdürmelerini bekliyoruz. ifadelerine yer verildi.

Örencilerin baörtüsü takarak Kapanma partisi iddialaryla düzenlenen etkinlikte çekilen baz fotoraflar, sosyal medya araclyla paylalmt.

ÖRETMENE SAHP çIKTI

Bozova ilçesindeki Haclar Ortaokulunda düzenlenen kapanma partisiyle ilgili Haclar Mahallesi sakinleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öretmeni G..ye sahip çkt. Haclar Mahalle Muhtar Seydi Duran, çkan haberlere üzüldüklerini belirterek, unlar söyledi:

Öretmenimizin iyi niyetiyle bu fotoraflar sosyal medyada paylamas sonucu bu olayn basna yansmas ve böyle büyütülmesi bizleri çok üzdü. Öretmenimiz snfta düzenledii bu etkinlik örencilerimizin isteiyle gerçeklemitir. Buras mam Hatip Ortaokuludur. Böyle bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öretmeninin böyle bir eyi yapmas gayet doaldr. Bu öretmenimiz normalde örencilerimize dini ve ahlak öretmesi gerekiyor. Bunu anlatmamas kötüdür. Biz bu iin sadece bir boyutuna bakyoruz. Snfta kapal ve açk olan örencilerimiz de vardr. Öretmenimizin zorlama veya dayatmasyla bu olay olsa o dier örencilerin de kapanmasn isterdi. O partide örencilerin birbiriyle kaynamas bir durum vard. Bu olay çok abartl oldu. Bugüne kadar öretmenimizden zerre kadar bir bask uygulama görmedik. Öretmenimizden çok memnunuz biz kesinlikle öretmenimizin arkasndayz.

Snfta düzenlenen etkinlie katlan örencilerden Hilal Ö. ise Öretmenimiz bize zorla baörtüsü veya earp takmad. Biz kendi isteimizle kapandk. Allah için kapandk diye konutu.

Örenci velilerinden Fethi Özgül de öretmenlerine sahip çkarak Bir veli ve bir vatanda olarak bu olay spekülatif olarak görüyorum. Bu olay çok abartld. Aslnda öretmenimiz 2 yldr bu okulda görev yapyor. Onun bu süre içersinde herhangi bir yanln uygunsuz hareketini asla görmedik. Bu örtünme olaynda örencilerimiz; gerek benim kzm gerekse dier örenciler olsun herkes kendi isteine bal olarak kapandklarn biliyorum. Olayn sosyal medyada paylalmas üzerine bu safhalara gelmesini kesinlikle doru bulmuyorum. Ben bir bilinçli baba olarak, çocuuma öretemediklerimi bu öretmen sayesinde benim kzm örendi. çocuklarmz bizim geleceimizdir. Bu geleceimizi öretmenlerimiz yetitirecektir. Bu olaydan ötürü öretmenimizi biz yadrgasak bu nesli kim yetitirecek? diye konutu.

Ana Sayfaya Git