Öğretmene şiddet protesto edildi

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri, kentteki bir okulda görev yapan üyelerinin öğrencisinin şiddetine maruz bırakılmasını protesto etti.

Haberler 14.09.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr ubeleri, Balar ilçesinde bulunan Kazm Karabekir Ortaokulunda kadn öretmenin örencisi tarafndan darp edilmesini protesto etmek amacyla okulun önünde basn açklamas yapt. Açklamada, Öretmene iddete dur de! pankart açld.

Eitim Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Örgütleme Sekreteri Zülküf Güne, yeni bir eitim öretim ylna balarken çözümsüz braklan biriken sorunlar yumayla kar karya kaldklarn belirtti. iddet kültürüne dikkat çeken Güne, Bizler eitimciler olarak gelecek nesillerin rehberliini üstlenirken, ülkede siyasetçilerin, diyanet temsilcilerinin, basnn, milli eitim müfredatnda ve kitaplarnda toplumsal cinsiyet eitsizliini pekitiren bir dilin hakim olmas ve ülkenin bir iddet sarmal içinde olmas sürekli olarak iddet kültürünü beslenmektedir dedi.

ÖRETMENLER ERL ZHNYETLE KARI KARIYA

Kadnlarn okullarda eril zihniyetle kar karya kaldn kaydeden Güne, Balar Kazm Karabekir Ortaokulunda bir müdür yardmcs kadn üyelerinin iddete maruz kaldn söyledi. Üyelerine dönük iddete dikkat çeken Güne, Bu olay eitimci arkadalarmzn iddete maruz kalmasnda yaplan eletirileri dikkate almayan, eitimde yaanan sorunlara kulaklarn tkayan ve öretmenlik mesleini itibarszlatranlarn sorumsuzluunun sonucudur. Bu iddet sarmalnn gündem olabilmesi için daha kaç arkadamzn hayatn kaybetmesi gerekiyor? diye sordu.

GEREKL ADIMLA ATILSIN

Okullarda iddet sorununu çözmenin uzun vadeli eitim politikalaryla mümkün olabileceine iaret eden Güne Örenci, eitim emekçisi tüm bileenlerin kültürel, sosyal, ekonomik yönden tatmin edecek çalmalarn gerçekletirilmesi gerekir. Günü kurtarmaya dönük önlemler yerine bu toplumsal soruna yönelik daha kapsaml politikalar üretilmelidir. Kimse iddetin uygulaycs ya da hedefi haline getirilmemelidir. Eitim Sen olarak ortak bir yaamda ötekiletirmenin olmad bir dilin hakim olmasn talep ediyor ve gerekli admlar atma sorumluluklarn yetkililere her zaman hatrlatacamz ve bu ilkel zihniyeti sürekli tehir edeceimizi belirtiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git