Öğretmene şiddete tepki!

21 Ekim’de Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda Müdür Yardımcısı ve görsel sanatlar öğretmeni Yasin Güneş’in darp edilmesiyle ilgili Diyarbakırlı vatandaşlar olayı hoş karşılamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Haberler 28.10.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesine bal Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda Müdür Yardmcs ve görsel sanatlar öretmeni Yasin Günein darp edilmesiyle ilgili Diyarbakrl vatandalar olaya tepki açklamalarnda bulundu. Emekli öretim üyesi Münir Erten, Diyarbakrda vukuu bulan elim hadisenin kendilerini çok üzdüünü söyledi. Erten, çünkü Diyarbakr bir ilim, irfan yatadr. Ciltlere smayacak kadar bilim insan, sanatkar, air, yazar yetitirmi bir yerdir. Ben stanbulda okudum, kendim Konyalym ama Diyarbakra geldiimde gerçek saygy, sevgiyi kültürü ben burada örendim. Bu meslein yerlerde sürümesine asla müsaade etmeyiz, etmeyeceiz, ettirmeyeceiz, ve bunu knyoruz dedi.

40 senede bir cahil çkar öretmene el kaldrr

Vatandalardan Abdullah Beybur, çocuklarnn yüzde 80ninin öretmen olduklarn ifade etti. Beybur, Diyarbakrda bir öretmene 30 senede bir el kalkmamtr. 40 senede bir tane cahil çkar öretmene el kaldrr. Öretmenin suçu ne olursa olsun, müfetti var, milli eitim var, savclk var gider derdini oraya anlatr. Öretmen dövülmez. O dövülen öretmen bir daha tedrisat yapamaz. O talebelerin yüzüne bakamaz, o okuldaki öretmenlerin yüzüne bakamaz. Bunu yapanlar Diyarbakrl olmad gibi, çok cahil insanlardr diye konutu.

Diyarbakrn bir çocuu olarak burada domu burada büyümü birisi olarak bu öretmene yaplan saldry lanetlediini kaydeden Cuma Arslanolu, çok büyük bir hata, çok büyük bir yanl olduunu, anaya, babaya, ataya, öreticiye el kaldrlamaz olduunu belirtti.

Diyarbakr ilim ve irfan yeridir

Vatandalardan Mehmet Kutlu, ise hadiseyi kendilerinin televizyonlarda izlediklerini ve utandklarn söyledi. Kutlu, çünkü Diyarbakr buna layk deil. Babamz bizi öretmene teslim ettii zaman öyle derdi, kemii benim, eti senin dövebilirsin, yaramazlk ettii zaman bir de bana ikayet edebilirsin. Bizde onlar döveriz, biz bu terbiye ile büyüdük. Ne oldu da bu öretmenlerin öyle deeri dümeye balad. Ne oldu da öretmen bir talebeye ufack bir ey söyledii zaman hemen talebe gider babasna, babasyla beraber cemaatiyle gelirler giderler öretmeni döverler. Bu terbiyesizliktir. Diyarbakra yakmayan bir eydir. çünkü Diyarbakr ilim ve irfan yeridir eklinde konutu.

Eitimcilerimiz bamzn tac, gözümüzün nuru olmulardr

Diyarbakr tarih boyunca ilimin, bilimin, medeniyetin beii olmu bir ehirdir diyen Abdülkadir Arslanolu, asrlar boyu Diyarbakrdan yetien ilim adamlarnn dünyann dört bir yanna yaylm adeta dünyay güne gibi aydnlatm olduklarn belirtti. Arslanolu, lime, bilime medeniyete beiklik etmi bir ehir olan Diyarbakrn en büyük özellii buradan yetien ilim adamlarnn dünya çapnda isimler olmasdr. Diyarbakrda son derece menfur bir hadise yaand. Kendini bilmez üç kii bir eitimcimizi darp etti. Bu bizim kabul edebileceimiz bir ey deildir. Bu olay iddetle knadm ifade etmek istiyorum. Ayrca bunu yapan insanlarn Diyarbakrl olmadklarn düünüyorum. Biz, Bana bir harf öretenin krk yl kölesi olurum diyen bir medeniyetin evlatlaryz. Bizim bir eitimciye el kaldrmamz asla ve katta söz konusu olamaz. Eitimcilerimiz her zaman bamzn tac, gözümüzün nuru olmulardr ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git