Öğretmene vefa

Batman'ın Kozluk ilçesinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muhammed Semih Sumercan'ın ismi görev yaptığı okulda kütüphaneye verildi.

Haberler 04.01.2018 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluk Kaymakamlnca Pnarhisar Ortaokulunda yaptrlan kütüphanenin açl amacyla düzenlenen törene, Kaymakam Osman Bilici, kalp krizi sonucu yaamn yitiren Sumercann babas Ahmet Sumercan ve ei Nagihan Sumercan katld.

Kaymakam Bilici, törende yapt konumada, Sumercann kalp krizi sonucu hayatn kaybettiini anmsatarak, Sumercann adnn ölümsüz klnaca kütüphanenin açln yaptklarn söyledi.

Devlet olarak Semih öretmenin örencileri için yapmak isteyip de yapamad ne varsa biz tamamlamaya hazrz. Okulumuzdaki 150 örencimiz bize emanettir. Bu konuda öretmenlerimize ve köylülerimize önemli görevler dümektedir. diyen Bilici, her çocuun kendileri için çok kymetli olduunu belirtti.

ÖRETMENE VEFA

çocuklarn ailesine iyi bir evlat, devletine de iyi bir vatanda olarak yetimesi gerektiini kaydeden Bilici, öyle devam etti:

Cehaletle mücadele etmesek evlatlarmz mutlaka kaybediyoruz. Gençlerimizi terör örgütlerinin sinsi alarndan ve uyuturucu bataklndan korumamz gerekiyor. Gençlerimizi kaybettiimizde, geleceimizi de kaybetmi olacaz. Öretmenlerimizin omuzlarnda büyük bir yük var. Semih öretmenimizin adnn ölümsüzletii bu kütüphane ile köyümüzde ve örencilerimiz arasnda bir okuma seferberlii ilan edeceiz. Bu kütüphanedeki kitaplardan her birinin, okuldaki her örenci tarafndan ve köydeki her bir vatanda tarafndan okunmasn salamalyz.

Semih öretmenin ölümü her ne kadar bizleri üzmü olsa da böyle güzel ilere de vesile olmas onun ne kadar doru ve iyi bir insan olduunun göstergesidir. Burada yaplacak her hayrl i Semih öretmenimize bir sevap olarak yazlacaktr.

Sumercann babas Ahmet Sumercan da olunun vatanna, devletine ve milletine bal bir insan olduunu dile getirerek, Sürecin en bandan en sonuna kadar her zaman yanmzda olan devletimize ve vatandalarmza teekkür ederim. diye konutu.

Pnarhisar Ortaokulunda 4 yldr görevli olan Sumercan, 11 Aralkta geçirdii kalp krizi sonucu hayatn kaybetmi, 1 yllk evli Sumercann cenazesi memleketi Krkkalede defnedilmiti.

Ana Sayfaya Git