Öğretmenler dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığının görev ve yetkileri belli oldu. Öğretmenlerin emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz ayları içinde yapılacak.

Haberler 11.07.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Hükümet Sistemi kapsamnda Milli Eitim Bakanlnn tekilat yaps ile görev ve yetkileri de belirlendi.

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine dair 1 Numaral Cumhurbakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Buna göre, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi çerçevesinde Milli Eitim Bakanlnn görev ve yetkileri ile tekilat yaps da belirlendi.

Eitim ve öretimin her kademesi için ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesi amacyla gerekli çalmalar yapacak olan Bakanlk, eitime eriimi kolaylatran, her vatandan eitim frsat ve imkanlarndan eit derecede yararlanabilmesini teminat altna alan politika ve stratejilerin gelitirilmesi amacyla çalmalar yapacak, belirlenen politikalar uygulayacak.

Kz örencilerin, engellilerin ve toplumun özel ilgi bekleyen dier kesimlerinin eitime katlmn yaygnlatracak olan Bakanlk, politika ve stratejilerin gelitirilmesi amacyla gerekli çalmalar yapacak.

Özel yetenek sahibi kiilerin bu niteliklerini koruyucu ve gelitirici özel eitim ve öretim programlarn tasarlayacak Milli Eitim Bakanl, yükseköretim kurumlar dndaki eitim ve öretim kurumlarn açacak ve denetleyecek.

Yurt dnda çalan veya ikamet eden Türk vatandalarnn eitim ve öretim alanndaki ihtiyaç ve sorunlarna yönelik çalmalar ilgili kurum ve kurulularla i birlii içinde yürütecek olan Bakanlk, yükseköretim dnda kalan ve dier kurum ve kurulularca açlan örgün ve yaygn eitim ve öretim kurumlarnn denklik derecelerini belirleyecek, program ve düzenlemelerini hazrlayacak.

Milli Eitim Bakanl, merkez, tara ve yurtd tekilatndan oluacak.

Bakanln hizmet birimleri arasnda, Temel Eitim Genel Müdürlüü, Ortaöretim Genel Müdürlüü, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüü, Din Öretimi Genel Müdürlüü, Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü, Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü, Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü, Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü, Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüü, Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü, Yükseköretim ve Yurt D Eitim Genel Müdürlüü, Avrupa Birlii ve D likiler Genel Müdürlüü, Personel Genel Müdürlüü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüü, Talim ve Terbiye Kurulu Bakanl, Tefti Kurulu Bakanl, Strateji Gelitirme Bakanl, Bilgi lem Dairesi Bakanl, naat ve Emlak Dairesi Bakanl, Basn ve Halkla likiler Müavirlii, Özel Kalem Müdürlüü yer ald.

Sözlemeli

Bakanlk, yurtd tekilat kurmaya yetkili olacak. Türkiyedeki veya Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan denklii kabul edilen yurt dndaki üniversitelerin eitim fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans düzeyinde eitimini baaryla bitirenlerden ilgili ülke vatandalna sahip olanlarla süresiz oturma ve çalma izni bulunanlardan, Bakanlkça mahallinden sözlemeli statüde öretmen olarak hizmet alnabilecek.

Bakanlk görev alanna giren konularla ilgili olarak çalmalarda bulunmak üzere dier bakanlklar, kamu kurum ve kurulular, sivil toplum kurulular, özel sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanlarn katlmyla geçici çalma gruplar oluturabilecek.

Kadrolarn tespiti, ihdas, kullanm ve iptali ile kadrolara ilikin dier hususlar, Genel Kadro ve Usulü Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi hükümlerine göre düzenlenecek.

Öretmenlerin emeklilii

Öretmenlerin emeklilik ilemleri haziran ve temmuz aylar içinde yaplacak. Bu aylar dnda emeklilik ilemi yaplabilmesi, görev yaplan il snrlar içinde emeklilik talebinde bulunan personelin snf ve brannda öretmen fazlasnn bulunmas ve ilemin Bakanlkça uygun görülmesine bal olacak.

Bakanlk merkez tekilatnda, Milli Eitim uzmanlar ve Milli Eitim uzman yardmclar istihdam edilecek. Öretmenlerin, alanlarna göre aylk karl okutaca dersler Bakanlk tarafndan yürürlüe konulan yönetmelikle belirlenecek.

Ana Sayfaya Git