Öğretmenler sahaya çıkıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 milyonu aşkın meslektaşını bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Öğretmenler Kupası müsabakalarına katılmaya çağırdı.

Haberler 05.10.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selçuk, bu yl ilk kez düzenledikleri Türkiye Öretmenler Kupasna ilikin deerlendirme yapt. Milli Eitim Bakanl olarak, sporun birletirici gücüyle tüm öretmenleri sahalarda buluturmaya hazrlandklarn ifade eden Selçuk, Türkiye Öretmenler Kupas hazrlklarnn tamamlandn, etkinliklerin bu ay balatlacan bildirdi.

Meslektalarn 7-16 Ekimde turnuvaya bavuruda bulunmaya davet eden Selçuk, Kaybedenin olmad, kalplerimizin ayn heyecanla att bir turnuva için gün sayyoruz. Bütün meslektalarmzla ayn heyecan yaamak için Türkiye Öretmenler Kupasnda buluuyoruz. diye konutu.

Organizasyonla öretmenlerin motivasyonlarn artrp, okullar arasndaki iletiimi güçlendirmeyi ve sporu geni kitlelere yaymay hedeflediklerini belirten Selçuk, Sporun birletirici gücüyle öretmenler arasndaki dayanma ve birlik ruhunu, öretmenler odasndan hayatn her alanna tayacaz. dedi.

Bakan Selçuk, 1 milyonu akn meslektana müsabakalara katlma çarsnda bulundu.

- Turnuva 4 ana dalda yaplacak

Turnuvaya resmi ve özel okullarda görev yapan tüm öretmenler katlabilecek. Spor etkinliklerinde, Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüünün uygulama talimat, uluslararas oyun kurallar ve spor federasyonlarnn ilgili mevzuatlar esas alnacak. Etkinlikler kapsamnda her ilçe bünyesinde ayr takmlar oluturulacak. Her öretmen, sadece bir branta ve takmda müsabakalara katlabilecek.

Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüü ile spor federasyonlarnn i birliinde hazrlanan turnuvada öretmenler, salon futbolu, basketbol, voleybol ve masa tenisi branlarnda yaracak.

Bavurularn ardndan 21-30 Ekimde yaplacak il birincilii müsabakalarnn sonuçlar 31 Ekimde açklanacak.

Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Karadeniz 1, Karadeniz 2, Güneydou Anadolu ve Dou Anadolu olmak üzere, 8 bölgedeki bölge birincilii müsabakalar, 4-12 Kasmda yaplacak, sonuçlar 13 Kasmda duyurulacak. Her bölgenin birincisi, Öretmenler Günü haftasnda Ankaraya gelerek ampiyonluk için ter dökecek.

Türkiye finalinde ilk 3e giren takmlara kupa, sporcu öretmenlere madalya ve baar belgesi verilecek.

l ve bölge birincilii müsabakalarnda bir üst tura katlmaya hak kazanan takmlarn sporcularna da il milli eitim müdürlükleri tarafndan madalya takdim edilecek.

Ana Sayfaya Git