Öğretmenlere şiddet yasası!

10 yaşındaki oğlu'nu dövdüğü için öğretmeni hastanelik etti. Taraflar şikayetçi olurken, Sendika öğretmene yönelik şiddet yasasının çıkarılmasını istedi.

Haberler 28.10.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda A.B., ilkokul örencisi 10 yandaki olu Y.E.O.ye iddet uyguladn öne sürdüü öretmeni A.B.ye gittii okulda çkan tartmada kafa att. Taraflar karlkl ikayetçi olurken, Eitim Bir-Sen, Eitim Sen ve Türk Eitim Sen ortak basn açklamas yaparak olay knad.

Olay, Yeniehir ilçesi Aziziye Mahallesindeki ehit Mehmet Hüseyin Balta Ortaokulunda meydana geldi. Y.E.O., snfta yalan söyledii gerekçesiyle öretmeni A.B. tarafndan iddiaya göre dövüldü. Y.E.O., eve döndüünde durumu ailesine anlatt. Bunun üzerine baba Bilal O. ile kz S.S.O. okula gitti. Okulda, babakz ile öretmen A.B. arasnda tartma çkt. Tartma srasnda Bilal O., öretmen A.B.ye kafa att. Araya giren dier öretmenler, polise haber verdi. hbar üzerine okula gelen polis ekipleri, taraflar sakinletirdi. Bilal O. ve öretmen A.B.nin ikayeti üzerine taraflar karakola götürüldü.

ÖRETMEN HAKKINDA KAYETç OLDU

Öretmen A.B. hakknda Milli Eitim Müdürlüüne de ikayette bulunan Bilal O., olunun öretmeni tarafndan hem fiziksel hem de duygusal iddete maruz kaldn söyledi. Bilal Ö., Konumak için okul müdürünün yanna gittim. Eer iddete kar bir insan olmasam ve iddet yapmaya gitsem yanma 23 yandaki kzm almam. Okulda müdürü bulamadk, etrafta yetkili birini beklerken öretmen yanmza yanat. Oluma, `Bu kim? dedim. `Öretmenim dedi. `Hocam neden çocuuma iddet uyguladnz, sebep ne, örenebilir miyim dedim. `Olunuz yalan konuuyor, dedi. Dedim `Siz mi, vurdunuz? `Evet ben vurdum, dedi. `Hangi hakla vuruyorsunuz, dedim. `Ben öretmenim dedi. Ben de `Bir eitici olarak çocuklara iddet uygulamanz m hak klyor dedim. O da `Bana iddet uygulayamazsnz dedi. Ben, `Sizinle konuuyorum size iddet uygulamyorum dedim. Barmaya balad `Bana iddet uygulama diye. Ben de `Müdürün odasna gidelim dedim. Müdürün odasna yönelirken dier öretmenler de benim üzerime geldi vandalca. Barmaya ve psikolojik olarak bask uyguladlar ve kzm da `Sizi ikayet edeceim dedi. Kzma yakn bir mesafede yanaarak elini kaldrd, o esnada ve psikolojiyle kzma vuracak hissiyle hiç yapmak istemediim ve iddete kar olmama ramen öretmene fiziksel temasta bulundum. Okul yönetimi bunun üzerine beni kzmla beraber odaya aldlar, üzerimize kapy kilitlediler. Yaklak 8-10 öretmen psikolojik bask uyguladlar. Ben diyorum ki `çocuum dövülmü. Bana diyorlar ki `Eitimciye iddet uygulayamazsn, diyorlar. ikayetçi oldum, ayn zamanda maddi ve manevi tazminat davas açacam. Avukatm bunun için dosya hazrlyor. çocuun psikoloji alt üst oldu, 10 yandaki çocuk gece uykudan bararak kalkt ve altn slatmt.

SENDKALARDAN BASIN AçIKLAMASI

Olayn yaand okula gelen Eitim Bir-Sen, Eitim Sen ve Türk Eitim Sen il bakanlar öretmen A.B. ile görütü. Öretmenler ve sendika temsilcileri ortak basn açklamas yapt. Açklamada u ifadeler kullanld:

Görev yapan öretmen arkadamzn veli tarafndan saldrya maruz kalmas, öretmene iddet yasasnn derhal çkarlmas gerektiini, öretmeni koruyan bir meslek kanununa duyulan ihtiyacn aciliyetini ortaya koymutur. Öretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine, onu hedef alan saldrlar karsnda sessizlie gömülmenin anlalr bir yann göremiyoruz. Toplumdaki iddeti eitimle yok etmenin hesabn yaparken, iddeti eitimin içine sokmaya davetiye çkarc uygulamalarn aklla, izanla ve vicdanla telif edilir bir yan yoktur.

Ana Sayfaya Git