Öğretmenlere sınavsız tezsiz yüksek lisans imkanı

Sakarya Üniversitesi ile İLKSAN arasında, öğretmenlere üniversitenin uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarına, lisans puan ortalamasına göre sınavsız ve indirimli kayıt olabilme imkanı sunan protokol imzalandı.

Haberler 15.03.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkokul Öretmenleri Salk ve Sosyal Yardm Sand (LKSAN) ile Sakarya Üniversitesi Eitim Bilimleri Enstitüsü arasnda, öretmenlere üniversitenin uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarna, lisans puan ortalamasna göre snavsz ve indirimli kayt olabilme imkan veren protokol imzaland.

LKSAN Yönetim Kurulu Bakan Tuncer Ylmaz, konuya ilikin yazl açklamasnda, kurum üyesi öretmen ve eitimcilerden gelen uzaktan yüksek lisans eitimi talepleri dorultusunda, çeitli üniversitelerle görümeler yaptklarn aktard.

Sakarya Üniversitesi ile yaplan görümeler sonucu protokol imzalandn bildiren Ylmaz, protokol kapsamnda, LKSAN tarafndan yaplacak ön kaytlara göre, ilkokul öretmenleri ve üye dier eitim çalanlarna, indirimli uzaktan tezsiz yüksek lisans eitimi imkan salandn belirtti.

SINAVSIZ, TEVSZ YÜKSEK LSANS

Açklamada görülerine yer verilen Sakarya Üniversitesi Eitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil brahim Salam ise protokol kapsamnda, önleyici rehberlik ve danmanlk hizmetleri, eitim programlar ve öretimi, eitim yönetimi ve denetimi ile kariyer psikolojik danmanl olmak üzere dört ana bilim dalnda uzaktan yüksek lisans eitimlerinin verileceini kaydetti.

Uzaktan tezsiz yüksek lisans eitimlerine kayt için ALES art olmadn ve herhangi bir lisans programndan mezun olan öretmen ve eitim çalanlarnn bu programlara bavurabileceini bildiren Salam, LKSAN üyelerine program ücretlerinde yüzde 20 orannda indirim yaplacan vurgulad.

Protokol kapsamndaki uzaktan tezsiz yüksek lisans kontenjanlar ve indirimlerden 2018-2019 eitim öretim yl güz yarylndan itibaren yararlanmaya balanacak.

Ana Sayfaya Git