Öğretmenlere şok suçlama!

FETÖ nedeniyle ihraç edilen öğretmenlerin kaçak dershanelerde istihdam edilmesiyle ilgili denetmen görevlendirildiğini bildiren Avukat Melih Devran Aygün, MEB'e bağlı öğretmenlerin bu kursları ayakta tuttuğuna iddia ederek, "şok suçlamada" bulundu.

Haberler 05.09.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 5580 sayl Dershanelerin Dönüümü Yasas çerçevesinde kapatlan dershaneler, Milli Eitim Bakanlnn (MEB) yasal mevzuatlarna uygun bir ekilde 2015 ylnda özel temel liselere dönütürülmütü. Kentteki 12 temel lisenin vekilliini yapan Avukat Melih Devran Aygün, kaçak olarak faaliyet yürüten birçok kurs merkezinin astronomik ücretlerle dershaneler gibi çalmasna ve FETÖ nedeniyle ihraç edilen öretmenlerin buralarda istihdam edilmesine tepki göstermiti.

Konuyla ilgili yaymlanan haberin ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuku telefonla arayarak, bu kurslarn kapatlmasn istedi. Erdoann, kaçak dershaneler hakkndaki talimatyla ilgili deerlendirmelerde bulunan Aygün, söz konusu gelimenin kendilerini sevindirdiini söyledi.

Aygün, Bu konuyla ilgili haberi basn araclyla duyduk. Cumhurbakanmzn bu yönde bir talimat olduunu örendik. Milli Eitim Bakan Ziya Selçukla görümesinin ardndan bu kurslarn kapanmasn istediini belirten bir açklamada bulundu. Tabi ki bu, müvekkilim olan kurumlar oldukça sevindirdi ama bu yönde halen aktif bir çalma yok. Bakanln, bu kurslarn ylsonuna kadar hizmet verecekleri yönünde açklamas basnda yer ald. Bu durum müvekkillerimin maduriyetinin devamna sebep olacaktr. Yeni eitim ve öretim yl balamamken bununla ilgili gerekli ilemlerin ivedilikle yaplmasn istiyoruz. Talebimiz bu yöndedir. Tabi ki bu açklama yüreklere su serpti, kurumlar oldukça mutlu etti. Toplumun mutluluu için de önemliydi. çünkü eitim, toplumun temelini oluturuyor. Bütün toplum için salkl eitim verilmesi, salkl eitim ortamnn oluturulmas önemlidir. Bu anlamda umutluyuz. Kurumlar adna yaptmz bu ilemleri sürdüreceimizi ve peini brakmayacamz bir kez daha belirtmek istiyorum. dedi.

Bakanlk, kaçak dershanelerle ilgili denetmen görevlendirdi

l Milli Eitim Müdürlüünden kendisine dönü yapldn bildiren Aygün, unlar söyledi: Kendileriyle görütük. Bu anlamda bakanln bir denetmen görevlendirdii ve kendisinin bu anlamda gerekli teftii yapmak üzere ilimize gelecei bilgisi verildi. Biz de artk çalmalarn devamn bekliyoruz.

MEB öretmenleri kaçak dershanecilii ayakta tutuyor

Özellikle MEB öretmenlerinin kaçak dershaneleri ayakta tuttuunu dile getiren Aygün, Milli Eitim Bakanl öretmenleri, kendi okullarndan çok kaçak dershanelerde yani tek ders onay olup velileri sömüren ve kandran özel öretim kurslarnda çalmaktadr. Kaçak kurslarn çounu, MEB öretmenleri birleip açyor, ortak oluyorlar. Okuldaki müdürlerle anlaarak, ders programlar sadece 3 güne veya 4 güne sdrlyor. Okuldaki performanslar düüyor. Bu öretmenler, sürekli sevk ve rapor alyorlar. Devlet okullarndaki kendi örencilerini zorla, notla korkutarak kendi çaltklar kaçak dershanelere götürüyorlar. ifadelerini kulland.

Öretmenleri duyarl olmaya ve yasalara uymaya davet ediyoruz

Okul müdürlerinin, bütün öretmenlerin ders programlarn 5 güne yaymalar gerektiini vurgulayan Aygün, Kadrolu öretmen 3 gün çalrken, ücretli öretmen alnarak devlet hazinesine yük getirilmemelidir. MEB öretmenleri, kaçak kurslarda çalamaz ancak özel okullarda ve temel liselerde maksimum 3 saat onayla çalabilir. Yetkililerin, gerekli denetimleri bu yönlü yapmasn talep ediyoruz. MEB öretmenleri kaçak dershanecilik yapacaklarsa onlar istifaya davet ediyoruz. Yerlerine, yüz binlerce atanamayan öretmen srada bekliyor. Bu konunun takipçisi olacamz, kendilerini ve çaltklar kurslar tespit ettiimizi belirtiyoruz. Gerekli ilemleri yapmadan önce kendilerini bu konuda duyarl olmaya ve yasalara uymaya davet ediyoruz. Öretmenlik dürüst olmay gerektirir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git