Öğretmenlerin değişim dokunuşu

Batman'ın Kozluk ilçesinde görev yapan, aralarında idarecilerin de bulunduğu 62 öğretmen, online eğitimden arta kalan zamanlarında maskelerini takıp, ellerine aldıkları boya ve fırçalarla köy köy gezip okulları boyuyor

Haberler 30.11.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BatmannKozluk ilçesinde görev yapan 62 öretmen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde online eitimden arta kalan zamanlarnda köy okullarn boyuyor.

Kozlukta hayata geçirdikleri Köy Okullarn Boyuyoruz Projesi kapsamnda bir araya gelen, aralarnda idarecilerin de bulunduu 10 gönüllü öretmen, okullarn çehresini deitirmek için çalma balatt.

Verdikleri online eitimin ardndan maskelerini takp, ellerine aldklar boya ve frçalarla köylerin yolunu tutan öretmenler boyadklar okullarn çehresini deitiriyor.

Bu iyilik hareketine ilgi her geçen gün artarken gönüllü says da 10dan 62ye yükseldi.

11 okulu boyayan ve duvarlarn resimlerle süsleyen eitim neferlerinin hedefi ilçedeki tüm köy okullarna ayn hizmeti sunmak.

- Öretmenlerin ne kadar fedakar olduunu gösteren bir tablo

Kozluk lçe Milli Eitim Müdürü Ömer Toprak, ilçedeki gönüllü öretmeler tarafndan balatlan, Köy Okullarmz Boyuyoruz Projesi kapsamnda eitim yuvalarnn boyandn söyledi.

Az sayda gönüllü öretmen ile balayan projenin sosyal medyada paylalmasyla ilgi ve katlmn arttn dile getiren Toprak, Öretmenlerin ne kadar fedakar olduunu gösteren bir tabloyla kar karyayz. dedi.

Toprak, 62 gönüllü öretmenin ilçedeki köy okullarn fedakarca boyadn anlatarak, Köy öretmenleri sadece öretmen deil, ayn zamanda örencileri için yeri geldiinde hizmetli yeri geldiinde tamircidir. Böyle fedakar arkadalarmz bamzn tacdr. diye konutu.

Bölgede huzurun tesis edilmesiyle köylere ulamn da daha güvenli hale geldiine iaret eden Toprak, bu sayede güzel çalmalarn yapldn, gelecek yllarda daha güzellerine imza atlacan aktard.

- Hedefimiz boyanmayan hiçbir köy okulu kalmasn

Projeye katlan gönüllü eitimcilerden çayhan lk ve Ortaokulu Müdürü Murat Ik, Kovid-19 salgn nedeniyle örencilerden uzak olmann üzüntüsünü yaadklarn belirterek, bu süreçte köy okullarna fayda salamak istediklerini söyledi.

Ik, 10 kii ile baladklar projede 62 gönüllü ile çalmalar sürdürdüklerini anlatarak, Kozlukun yan sra dier ilçelerde de okullar boyamaya baladklarn bildirdi.

11inci okulu da boyadklarn aktaran Ik, Hedefimiz boyanmayan hiçbir köy okulu kalmasn. Gücümüz yetene kadar bu çalmalarmza devam edeceiz. eklinde konutu.

Küçük deiimlerin çok büyük deiimlerin habercisi olduunu dile getiren Ik, bu küçük dokunularn örenciler için önemine deindi.

Ik, bu deiimlerin örencilerin hayal dünyasn gelitirdiini belirterek, bu nedenle okullarn rengarenk ve temiz olmasnn büyük önem tadn kaydetti.

Resim öretmeni Ceylan Köçer ise sosyal medyadan gördüü bu çalmalara gönüllü olarak katldn ifade etti.

Okullarn duvarlarna resimler çizdiini, çocuklarn böylece ufkunu gelitirmek istediini anlatan Köçer, çocuklarn hayallerini renklendirdiklerini, bu çalmalarn da eitimin bir parças olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git