Öğretmenlerin görev yeri geçişi

MEB ‘Öğretmenlerin 2021 Yılı İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirme İşlemleri’ takvimini yayımladı

Haberler 10.07.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, öretmenlerin 2021 yl il içi istee bal yer deitirme taleplerine ilikin takvimi yaymlad. Takvime göre il içi istee bal yer deitirme ilemleri için bavurular 8-14 Temmuz tarihleri arasnda, iller aras istee ve zorunlu çalma yükümlülüüne bal yer deitirme bavurular da 30 Temmuz-3 Austos tarihleri arasnda alnacak.

Milli Eitim Bakanlnca 81 l Milli Eitim Müdürlüüne 2021 Yl l çi ve ller Aras Yer Deitirme lemleri konulu yaz gönderildi. Öretmenlerin il içi ve iller aras yer deitirme ilemlerinin gerçekletirilebilecei takvimin yer ald yazda u ifadeler yer ald:

Bakanlmz kadrolarnda görev yapan öretmenlerin 2021 yl il içi istee bal yer deitirme ilemleri için hazrlanan ilgi (a) duyuru ilgi (b) yaz ile iller aras istee ve zorunlu çalma yükümlülüüne bal yer deitirme ilemleri için hazrlanan ilgi (c) duyuru ilgi (ç) yaz ile tüm valiliklere gönderilmiti. Söz konusu duyurularn . Bavuru ve Atama Takvimi balkl bölümlerinde güncelleme yaplm olup, güncel takvimler yazmz ekinde gönderilmitir. Yaplan güncelleme sonrasnda 2021 yl il içi istee bal yer deitirme ilemlerinde Atamalarn Valiliklerce Gerçekletirilmesi ve Sonuçlarn lan ileminin tarihi 27 Temmuz 2021 olarak belirlenmitir. Bilindii üzere Cumhurbakanl Tekilat Hakkndaki 1 Nolu Cumhurbakanl Kararnamesinin Öretmenlerin emeklilii balkl 331inci maddesinin birinci fkrasnda Öretmenlerin emeklilik ilemleri haziran ve temmuz aylar içinde yaplr denilmektedir. Bu balamda 2021 yl il içi istee bal yer deitirme ileminde emekli olacak öretmenlerin yerlerine de atama ilemlerinin gerçekletirilebilmesi için atama ileminin yaplaca tarih olan 27 Temmuz 2021 tarihine kadar emeklilik onaylar alnan ve kendilerine tebli edilerek ayrl ilemi bildirilen öretmenlerin MEBBSte emeklilik durumlarnn ilenerek eitim kurumlarnn normlarnn boaltlmas önem arz etmektedir.

Takvim belli oldu

2021 yl il içi istee bal yer deitirme ilemi güncel takvimine göre bavurular 8-14 Temmuz tarihleri arasnda alnacak. Atamalarn valiliklerce gerçekletirilmesi ve sonuçlarn ilan ise 27 Temmuz Sal günü olacak. Ayrca görevden ayrlma ilemleri de 2 Austos itibaryla gerçekletirilebilecek.

2021 yl öretmenlerin iller aras istee ve zorunlu çalma yükümlülüüne bal yer deitirme ilemi güncel takvimine göre bavurular ise, 30 Temmuz-3 Austos tarihleri arasnda alnacak. Atamalar 4 Austos çaramba günü gerçekleecek ve iliik kesme ilemlerine 5 Austos tarihi itibaryla balanabilecek.

Ana Sayfaya Git