Öğretmenlerin müzik kanalı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müzik öğretmenlerinin evlerinde eş zamanlı orkestra oluşturarak Türk sanat, halk, pop, rock ve tasavvuf türlerinde eserler icra ettikleri Youtube kanalı açtı.

Haberler 26.04.2020 - 22:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin dört bir yanndaki öretmenler, evlerde orkestra kurarak müzik kanal açt

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac, Öretmenler Türkiye çin Söylüyor Projesinin 81 ildeki müzik öretmenleri ile hayata geçirildiini ifade etti.

Müzik öretmenlerinin salgn sürecinde Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüü Youtube Kanalndan Türkiyeye sesleneceini belirten Boyac, Öretmenlerimiz, inançlar, azimleri, ses ve müzikleri ile hem meslektalarna hem örencilerimize hem de bütün vatandalarmza sesimiz nefes olsun sloganyla umut mesaj veriyorlar. Öretmenlerimiz, enstrümanlar ve sesleriyle salgn sürecinde Türkiyeye evde kal, müzik dinle, evde söyle, evde çal diyerek bir sosyal sorumluluk projesinin mimar oldular. dedi.

EVLERDE ORKESTRA KURDULAR

Öretmenlerin evlerinde kendi imkanlaryla çektikleri videolarn youtube.com/oygmmeb kanalnda yer aldn bildiren Boyac, öyle devam etti:

Pandemi sürecinde evde kalan veli, öretmen ve örencilerin daha güzel vakit geçirmeleri amacyla balatlan proje, Türkiyenin her yöresinde görev yapan müzik öretmenlerine dalga dalga yaylarak gönüllü katklar ile heyecanlarn kanala tanmas sürüyor. Evlerinde ancak e zamanl orkestra oluturarak meydana getirdikleri eserleriyle birlik mesaj veren öretmenler, müziin birçok türünde eserler icra ediyorlar.

Boyac, sanat, halk, pop, rock, tasavvuf türlerinde eserlerin yer ald www.youtube.com/oygmmeb kanalnn büyük ilgi gördüünü belirterek, Bata öretmen ve örencilerin ilgiyle dinledikleri eserler binlerce izlenme saysna ulat. Youtube kanalmz, 21 binin üzerine abone says ve 100 binin üzerinde eriime ulat. diye konutu.

Kanalda, dünyann ve ülkenin yaad salgn sürecinde moral ve motivasyonlar yüksek tutmak için çalldn ifade eden Boyac, bunun için hem çocuklara hem vatandalara umut alamak adna müziin birletirici gücünün ortaya konulduunu vurgulad.

WHATSAPP GRUPLARI KURULDU

MEBin kanalnda 4 meslektayla birlikte Uzun nce Bir Yoldaym türküsünü seslendiren rnak Güzel Sanatlar Lisesi müzik öretmeni Dilara Uuralp, kampanya ile Türkiyenin dört bir yanndaki müzik öretmenlerinin evlerinden müzik araclyla bir araya gelme frsat bulduunu belirtti.

Mesleinin ilk ylnda Bakanln projesine dahil olmaktan duyduu mutluluu dile getiren Uuralp, Müziin birletirici gücü, evde kaldmz süre içerisinde bizim için umut verici oldu. Kanalmza ilgi çok fazla. Bunun için emei geçen herkese teekkür ediyoruz. diye konutu.

Siyah Perçemini Dökmü Yüzüne ve ki keklik türkülerinde vokallik yapan ve balama çalan Eskiehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardmcs ve balama öretmeni Ozan Yldz ise kurulan kanalla halkn motivasyonunu yükseltmek ve onlara destek olmak için müziin birletirici gücünü kullandklarn anlatt.

Kanaldaki eserlerin büyük bir kitleye ulamasndan duyduu mutluluu dile getiren Yldz, Kanalda eserleri yaynlanmas için 81 ilden müzik öretmenlerinin yer ald WhatsApp gruplar kuruldu. Öretmenlerimiz, çalmalarn Bakanln koordinasyonunda yaynlyor. Kanala öretmenlerimizin ilgisi giderek artyor. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git