Öğretmenlerin uyumu şart!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları, öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirleri, 81 ilin milli eğitim müdürüyle değerlendirdi.

Haberler 15.08.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre Bakan Selçuk, 81 il milli eitim müdürü ile çevrim içi toplantda bir araya geldi. Bakan Yardmcs Mustafa Safran ve merkez tekilatnda görevli genel müdürlerin de yer ald toplantda, yeni eitim öretim yl hazrlklar, çalma stratejileri, 24 Austosta balayacak öretmenlerin mesleki geliim çalmalar ve illerde salgna kar alnan önlemler deerlendirildi.

Selçuk, buradaki konumasnda, Bakanlk merkez tekilatnn illeri yalnz brakmayacan belirterek, Bakanlk yöneticilerinin bizzat sahada ihtiyaçlarn tespiti ve temini noktasnda çalmalar yapacan ve bu çalmalarla Bilim Kurulunu bilgilendirerek, okullarda eitime balanmas konusunda i birliini güçlendireceklerini ifade etti.

Salk Bakanl ile tüm dünyada, Türkiyede ve il il salgnn seyrini sürekli izlediklerini dile getiren Selçuk, 2020-2021 eitim öretim ylnda örenciler, öretmenler, veliler ve tüm toplumun saln önceleyerek eitim faaliyetlerinin devam ettirilmesi için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann öncülüünde ve tüm kabine üyelerinin görüleriyle bir yol haritas oluturulduunu, riskleri azaltmak için her türlü önlemin alndn bildirdi.

Öretmenlerin 24 Austostan itibaren yaplacak mesleki çalmalarnn öncelikli konusunun, Yüz yüze eitim baladnda çocuklarn uyumunun nasl salanaca olduunu vurgulayan Selçuk, Öretmenler hangi gün, hangi oyunu nasl oynayacaklar ki çocuklar bu uyumu içselletirsinler... Bununla ilgili hazrlklarmz olacak. ifadesini kulland.

Her okulda dijital eitimle ilgili oluabilecek problemleri yönetebilmek için alanda yetkin öretmenlerin Uzaktan Eitim Sorumlusu olarak görev yapacan belirten Selçuk, hijyen koullarnn salanmas noktasnda da bir sorumluluk paylamnn yaplacan bildirdi.

HER TÜRLÜ ÖNERYE AçIIZ

Dünyadaki tecrübeleri de dikkate alarak Türkiyeye özgü standartlar oluturulacan vurgulayan Bakan Selçuk, u deerlendirmelerde bulundu:

Öretmenlerimizin tamamna yönelik ve sürekli bir mesleki geliim anlayna doru gidiyoruz. Her bir dersin uzaktan eitimle nasl daha kaliteli verilebileceine ilikin çalmalar yaptk, yapyoruz. Aldmz kararlarla ilgili asla bir taassubumuz yok. Hangisi mantklysa, hangisinin pedagojik deeri yüksekse onu uygulayabiliriz. Sizlerden gelecek her türlü öneriye açz. Geçtiimiz dönem yürüttüümüz uzaktan eitim faaliyetlerine yönelik, emin olun, her yerden teekkür aldk. Her birinizin destei çok önemli.

Uzaktan eitime eriim sorunu olan örenciler için hazrlklar yaplan EBA Destek Noktas ile ilgili çalmalara ilikin de bilgi veren Bakan Selçuk, evinde cihaz veya internet olmayan ya da yaad yerde internet altyaps bulunmayan örenciler için Ulatrma ve Altyap Bakanl ile çalmalar yürütüldüünü ifade etti.

Türk Standardlar Enstitüsü ile yürütülen Okulum Temiz Belgesi verilmesi faaliyetleri kapsamnda 2000 denetmen yetitirildiine dikkati çeken Bakan Selçuk, bu süreçte okullarda daha fazla temizlik personeli istihdam edebilmek için Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile çalmalar yapldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git