Öğretmenlerine rehber oldular!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Müzede öğrenelim’ seminer çalışmasıyla Günümüz Evliya Çelebi Projesi kapsamında Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenlerine rehber olarak Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gezdirdi.

Haberler 26.06.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öretmenler ve örenciler gezi plan kapsamnda Meryem Ana Kilisesi, Behram Paa cami, Dengbejler Evi, Dört Ayakl Minare, Ulu Cami, Hasan Paa Han, Cahit Stk Taranc Müzesi ve Diyarbakr Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yerleri gezdi. Gezi ve proje hakknda bilgi veren Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi Okul Müdürü Vehbi Mustafaolu, Milli Eitim Bakanlnn 2023 eitim vizyonu hedefleri dorultusunda öretmenlere mesleki ve akademik geliimlerine katkda bulunabilmek için yaadklar kentin tarihi yerlerini ziyaret amacyla gezi düzenlediklerini söyledi.

Örenciler öretmenlerine rehber oldu

Etkinlii, kentin ve ülkenin gelecei olan örencilerine daha salkl, daha kaliteli bir eitim verebilmek için yaadklar kentin tarihi dokusunu görmek için düzenlediklerini belirten Mustafaolu, Yaadmz kentin kültürel alt yapsn, eitimde geçirmi olduu süreçleri, kentimizdeki önemli mabet yerlerini, kentimizin önemli saray köklerini, kentimizin eitim müzelerini görmek için biz bu geziyi düzenlemi bulunmaktayz. En güzel taraf bu gezimizin, gezdiimiz her yeri bizim bir örencimiz bize anlatyor. Biz bugün örencilerimizle rollerimizi deitirdik. Örencilerimiz, öretmenlerimiz bugün. Biz onlara örencilik yapyoruz. Bu tecrübeyi de ayn zamanda paylayoruz. ehrimizi ziyaret etmek isteyenler bizim örencilerimiz rehberliinde biz bunlar gezdiriyoruz. Tarih öretmenlerimiz bu konuda belirli yerleri bir rehber kadar tantacak donanml örenciler yetitiriyorlar ve bu örencilerimiz her an, her yeri bir rehberin anlatabilecei ekilde bize anlatabiliyor dedi.

Diyarbakr güzel bir ekilde göstermek ve tantmak

Rehber örencilerden Semanur Alver, Diyarbakrn farkl yerlerini, farkl yönlerini daha dorusu bilinmeyen ksmlarn gidip baklsa da, baklp görünmeyen yerlerini insanlara göstermeye çaltklarn ifade etti. Bu konuda çok farkl ve çok güzel destekler aldklarn aktaran Alver, Tarih öretmenimden rehberlik alyorum bir nevi ve ben evde sürekli bu konulara böyle hani farkl bir his duyduum için daha elverili, bir ekilde yapyorum bunu. Burada tek amacmz bizim dardan gelen insanlarn ön yarglarn krarak Diyarbakr güzel bir ekilde göstermek ve tantmaktr diye konutu.

Geziye gelen öretmenlerden Sevcan Hodanceriç, kendileri için çok güzel bir etkinlik olduunu dile getirdi. Hodanceriç, Özellikle batdan gelip dounun kültürel miraslarn görme ans elde ettik bu kapsamda. Birde kendi yetitirdiimiz örencilerimiz zaten bize bu anlamda rehberlik yapyorlar. Kendi yetitirdiimiz örencilerden Diyarbakrn tarih miraslarn dinlemek bizim için ayr bir keyif oldu açkças ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git