Öğretmenlik hayaline 42 yaşında kavuştu

Bursa'da 7 yıl önce SBS'ye hazırlanan oğluna ders çalıştırırken üniversite sınavına hazırlanmaya karar veren Kankılıç, AÜ Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu

Haberler 25.11.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursada yaayan Füsun Kanklç, oluna ders çaltrrken ald kararla eitimini sürdürerek 42 yanda öretmen olmay baard.

2 çocuk annesi 43 yandaki Kanklç, 7 yl önce Seviye Belirleme Snavna (SBS) hazrlanan oluna ders çaltrrken 20 yl ara verdii eitimini sürdürme karar ald.

4 ay süren çalmann ardndan üniversite snavna giren Kanklç, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açköretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümünü kazand. Kanklç, üniversiteden mezun olduktan sonra formasyon eitimi de ald.

Öretmen atamalarnda 40 ya snrnn kaldrlmasn frsat bilerek Kamu Personel Seçme Snavna (KPSS) katlan Kanklç, Türk Dili ve Edebiyat öretmeni olarak Siirtin Eruh ilçesindeki Eruh Anadolu mam Hatip Lisesine atand.

Eini ve çocuklarn Bursada brakarak en büyük hayali öretmen olmann heyecan ve mutluluuyla Eruha gelen Kanklç, azmiyle de herkese de örnek oldu.

OKUMAYI çOK SEVYORUM

Kanklç, kendisini hayalinin mesleine kavuturan yaam öyküsünü AA muhabirine anlatt.

Liseye devam ederken öretmenlik mesleinin hayallerini süslediini belirten Kanklç, üniversite snavna girdiini ancak kazanamadn söyledi. Kanklç, daha sonra evlendiini ve iki çocuk annesi olduunu ifade ederek SBSye hazrlanan oluna ders çaltrrken üniversite snavlarna hazrlandn aktard.

Azimle çaltn, üniversiteden mezun olduunu ve öretmen olarak atandn ifade eden Kanklnç, hayalindeki mesleini sürdürmenin mutluluunu yaadn kaydetti.

Derslerime çaltm. çocuklarmla da ilgilendim. Olum Marmara Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesinde okuyor. Kzm da ortaokula devam ediyor. Edebiyatla iç içeyim ve küçüklükten beri kitap okumay çok seviyorum. Öyküler de yazyorum ve ileride bunlar bir kitap haline getirmek istiyorum. diyen Kanklç, istenildiinde tüm zorluklarn üstesinden gelinebileceini vurgulad.

Hak verilmez, alnr düüncesiyle hareket ettiine dikkati çeken Kanklç, Baz eylerin ayamza gelmesini beklememeliyiz. Belli bir çaba gösterdikten sonra Allah karln veriyor. Sürekli ders çalmaktan dirseklerimden yara olumutu. dedi.

Gençlere, hayalleri olanlara tavsiyelerde bulunan Kanklç, öncelikle bir hedef belirlenmesi gerektiini anlatt. Kanklç, öyle devam etti:

Mutlaka bir idealleri olsun. mkansz gördükleri eylerin bir gün gerçekleebileceini mutlaka düünsünler. Baz ideallerimiz imkansz gibi görünüyorsa bile mucizeler ilk önce düüncede balyor. nsan kendini nerede görmek istiyorsa orada hissetmelidir.

BURADA HUZURLU VE MUTLUYUM

Kanklç, bölgeye atanan öretmenlerin terörden dolay tedirgin olmamas gerektiini belirtti. Eruhta hiçbir gün tedirginlik hissetmediini dile getiren Kanklç, kendisini hep güvende hissettiini aktard.

Kanklç, Eruhun güzel bir yer olduuna iaret ederek ilçenin hem corafyasnn hem de insanlarnn çok iyi olduunu söyledi.

Burada gördüüm deeri belki batda birçok öretmen göremiyordur. Biz gerçekten kendimizi özel ve deerli hissediyoruz. Burada gerçekten huzurlu ve mutluyum. diyen Kanklç, bölgede gözleri l l parlayan gençler olduunu dile getirdi.

Kanklç, ilgi, sevgi ve doru yönlendirme ile gençlerin baarya ulaacana inandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git