Öğretmensiz Okul Olur Mu

Yüksekova'da, yeni yapılan ortaokula bu yıl da öğretmen atanmadı.

Haberler 28.09.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKARnin Yüksekova ilçesine bal Onbalar köyü ile çevresindeki 11 mezraya hizmet verilmesi için yaplan ve geçen yl Milli Eitim Müdürlüüne teslim edilen, 2 katl, 8 derslikli ortaokulda, öretmensizlik yüzünden bu yl da eitime balanamad.

Asansörü, engelli rampas, yer döemesi ve boyasyla örnek olabilecek okulun tek eksii ise okul sralar ve öretmen. Buna tepki gösteren muhtar Pervizhan Beer, Bölgede yaklak 200 örenci var. Durumu iyi olan aileler çocuklarn ilçeye gönderiyor; ancak iyi olmayan aileler ise büyük maduriyet yayor dedi.

Yüksekovaya yaklak 25 kilometre uzaklkta yer alan Onbalar köyü ile buraya bal çamdal, Armutlu, Aaçl, Alck, çobanpnar, Sarkaya mezralar ve Esendere beldesine bal Güvenli köyünün yine ayn bölgeye yakn Pagenk, Yediveren, Nerman ve Kanber mezralarnda yaayan örencilerin eitim görebilmeleri için Dereiçi mezrasnda 2015 ylnda okul inaatna baland. Hem örencileri hem de aileleri sevindiren, 2 katl ve 8 derslikli ortaokulun inaat, 2016da bitti. Heyecanla hizmete alnmas beklenen ve 1 milyon 300 bin liraya mal olan okul; asansörü, engelli rampas, yer döemesi, boyas ve derslikleri ile örnek olabilecek yapda ina edildi. Ortaokul, geçen yl ise Milli Eitim Müdürlüüne teslim edildi.

ÖRETMEN ATAMASI YAPILMADI

Yüksekovada, 1 köy ile 11 mezrada yaayan yaklak 200 örencinin heyecanla bekledii ortaokulda, öretmen atamas yaplmad için geçen yl eitime balanamad. Ekonomik durumu iyi olan aileler, çocuklarn il veya ilçe merkezlerine gönderirken, iyi olmayanlar ise bu seneye umut balamt. Köy muhtar Pervizhan Beer, bu yl da beklentilerin boa çktn, idareci ve öretmen atanmad için okulun yine kapal kaldn söyledi. çocuklarn okumas için 4 bin metrekarelik arsay kendisinin hibe ettiini anlatan Beer, Köyümüze her ayrnts ve ihtiyac düünülmü, ehir merkezlerinde, ilçelerde bile olmayan modern okul yapld ancak çürümeye terk edildi. Geçen yl öretmen atamas yaplmad. Bu yl da ayn sorunu yayoruz. Maddi durumu iyi olan aileler, bir çaresini bulup, çocuklarn ilçeye gönderiyor; ancak maddi durumu iyi olmayan aileler ise büyük maduriyet yayor. Onbalar köyü ile 11 mezrada yaayanlar olarak valimizden, kaymakammzdan ve yetkililerden okulumuzun eitim- öretime açmalarn istiyoruz diye konutu.

çOCUKLAR UMUTLA BEKLYOR

çevresine duvar çekilen, kapsna bayrak direi yerletirilen ortaokula gelerek, snflar gezen ve bahçede oynayan çocuklar da okulun hizmete açlmasn bekliyor. Duygularn ve isteklerini dövizlere yazarak, anlatan çocuklar, Haydi kzlar okula kampanyalarnn düzenlendiini, kendilerinin ise bu haktan mahrum kaldn dile getirdi. çocuklaryla birlikte okula gelen aileler de yetkililerden bu yl müjdeli haber beklediklerini ve çocuklarnn eitimsiz kalmasn istemediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git