OHAL Komisyonu kararıyla öğrencileriyle buluştular

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonun kararıyla mesleğe iade edilen bazı öğretmenler, yeni eğitim ve öğretim yılında göreve başladı, öğrencileriyle buluştu.

Haberler 21.09.2018 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz öretmenler, kendi üzerlerine kaytl hatlar bakalarnn kulland, FETÖnün ifreli haberleme uygulamas ByLockun bu kiilerce yüklendiinin tespiti üzerine görevlerine geri döndü

Olaanüstü Hal (OHAL) lemleri nceleme Komisyonun kararyla meslee iade edilen öretmenler, yeni eitim ve öretim ylnda göreve balad, örencileriyle bulutu.

Meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen örenciler, rütbeleri alnan emekli güvenlik personeli, kapatlan kurum ile kurululara ilikin bavurulara bakmak üzere kurulan OHAL lemleri nceleme Komisyonunun meslee iade karar verdikleri arasnda öretmenler de yer ald.

Komisyon kararyla görevlerine iade edilen baz öretmenler, yeni eitim ve öretim ylnda görevlerine döndü. Örencileriyle buluan öretmenler, yeniden ders ba yapt.

OHAL lemleri nceleme Komisyonunun baz öretmenler hakknda verdii kararlara göre, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) ifreli haberleme uygulamas ByLock kullancs olduu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen S.B, Komisyona bavurdu.

Komisyon, FETÖ ile balants olmadn, ByLock yüklü olduu hattn adna kaytl olduu ancak kendisinin kullanmadn ileri süren S.Bnin bavurusunu incelemeye ald.

Söz konusu hatt kendisinin kullanmad, ByLockun ise bakas tarafndan yüklendii belirlenen S.B, komisyon tarafndan terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibat olduu gerekçesiyle tesis edilen kamu görevinden çkarlma ilemine kar yaplan kamu görevine iade talebini yerinde gördü.

Bunun üzerine bavurusu komisyonca kabul edilen S.B, göreve iade edildi.

- Melekten ihraç edilen öretmeni yengesi yakt

Komisyon, ByLock kullancs olduu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen M.C. hakknda da ayn karara imza att.

ByLockun yüklü olduu ve kendi üzerine kaytl hattn yengesi tarafndan kullanld belirlenen öretmen M.C. de yeniden görevine dönenler arasnda yer ald.

Bunun yan sra Ü.A. ile H.ç. isimli iki öretmen de üzerlerine kaytl telefon hatlarnn bakalar tarafndan kullanldnn ve bu hatlar üzerinden bakalarnca ByLock yüklendiinin tespitinin ardndan meslee iade edildi.

FETÖ ile balants olduu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öretmen N.H. de söz konusu terör örgütleri, yap, oluum veya gruplarla üyeliini, mensubiyetini veya iltisakn, bunlarla irtibatn ortaya koyan herhangi bir bilgi ve belge elde edilememesi üzerine OHAL lemleri nceleme Komisyonu kararyla mesleine geri döndü.

Ana Sayfaya Git