Okuduğu okula öğretmen oldu!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim gören Aysel Bozan, yaklaşık 14 yıl önce eğitim gördüğü okula İngilizce öğretmeni olarak atandı

Haberler 23.12.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesindeki Yatl Bölge Ortaokulunda 14 yl önce ortaokul eitimi gören Aysel Bozan, ayn okula geçen yl ngilizce öretmeni olarak atand. Bozan, hem mesleini yapmann mutluluunu yayor hem de örencilerin hayallerinin peinden gitmesine yardmc oluyor.

Diyarbakrn çnar ilçesinde Yatl Bölge Ortaokulunda yaklak 14 yl önce eitim gören Aysel Bozan, öretmenlerinin ailesi ile konumas sonras lise eitimine devam etti. Bu süreçte okuma azmi ile etrafndakilere örnek olan Bozan, girdii üniversite snavnda da baarl oldu. Mersin Üniversitesinde eitimini tamamladktan sonra geçtiimiz yl ortaokul eitimini gördüü okula ngilizce öretmeni olarak atanan Aysel öretmen, imdi hem mesleini yapmann mutluluunu yayor hem de örencilerin hayallerinin peinden gitmesini salyor.

Aysel Bozan, yllar sonra okuduu okula öretmen olarak atannca anlarnn gözünde canlandn anlatarak, uanda çnar Yatl Bölge Ortaokulunda görev yapyorum. Daha önce okuduum okul, yatl kalmtm burada. Burada çalmak çok güzel bir duygu, ilk baladm hafta çok tuhaf hissetmitim. Öretmenler odasnda dardaki örencileri seyrederken, birazdan eski hocalarmz kzm snfna geç burada ne iin var dermi gibi deiik duygulard. Eskiden bu bina, yemekhane bana o kadar büyük görünüyordu, küçüktüm ama uanda sanki buralar küçülmü de ben büyümüüm gibi hissettim. Ben normalde çnarn Bozçal köyünde yayorum, ailem hala da o köyde. Ben ilkokulu orada okudum, daha sonra buraya gelmitim dedi.

Öretmenlerim sayesinde liseye gittim

çocukken okuma frsatnn olmadn, kendinden önce kzlarn okul okumadn kaydeden Bozan, Benim burada okumam büyük bir avantaj oldu, çünkü buradaki öretmeneler ve ortam bana okuma frsat verdi. 8. snf bitirdiimde hocalarm evimi ziyaret ederek ailemle konutular. Onlar sayesinde liseye de gitmi oldum, bu okul bana çok ey katt. Buras yatl olmasayd belki okuyamayacaktm, gidi geli yapamayacaktm. Ama bu okulda kaldm için ve etütler sayesinde çok fazla ders çalma imkanm da oldu. Ben 2007de mezun oldum buradan. imdi burada yatl kalan örencilerin çou benim köyümden geliyorlar, yeenlerim var, kendi akrabalarm var. Ayrmclk yapmadan onlara her zaman elimden geldiince yardm ediyorum. Onlar anlyorum, duygularn biliyorum, bu süreçlerden bende geçtim. Onlar daha iyi anlayabiliyorum, onlarn neler hissettiklerini iyi anlyorum ve ona göre yardmc olmaya çalyorum. Burada etkili bir öretmen olduumu düünüyorum, onlar anladm için onlara da burada olmam frsat oldu diye konutu.

Annemiz gibi bize her eyi öretiyor

Örencilerden Ayten Ronya, Aysel öretmenin küçüklüünü anlattnda duygusallatn ve gözyalarna hakim olamadn kaydederek, kendilerinin iyi bir yerlere gelmesini istediini belirtti. Ronya, Bizim iyi insanlar olmamz istiyor. Aysel hoca elinden geldiince dersleri elenceli yapmaya çalyor, bizim anlamamz istiyor. Annemiz gibi her eyi bize gösteriyor, anlatyor ve anlamamz istiyor eklinde konutu.

Örencilerden Yusuf Atsz ise Aysel öretmenin çok duygusal biri olduunu, kendisini sevdiklerinde aladn söyleyerek, kendilerine hiç kzmadn, dersi de iyi anlattn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git