Okul aile birliği toplantılarına izin çıktı

Okullarda hayat giderek normalleşiyor. MEB, kademeli şekilde okulları açmasının ardından, okul aile birliği toplantılarının da yapılabileceğini duyurdu.

Haberler 17.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul Aile Birlii Olaan Genel Kurul Toplantlarnn, yönetmelie göre her yl ekim ay sonuna kadar; yeni açlan okullarda ise, okulun açld tarihten itibaren en geç iki ay içinde yaplmas gerekiyor. Ancak çileri Bakanlnn ald, 1 Aralk 2020ye kadar düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesi karar kafalar kartrd. Hal böyle olunca gözler Milli Eitim Bakanlna (MEB) çevrildi. MEB yapt açklamada tüzel kiilii bulunmayan okul aile birlii genel kurul toplantlarnn yaplmasnn gerektiini belirtti.

TOPLANTILARIN YAPILMASI GEREKYOR

Yönetmeliin yürütme makam olan Milli Eitim Bakan tarafndan, okul aile birlikleri genel kurullarnn ertelenmesine dair bir karar alnmas mümkünse de; özellikle, yönetim kurulunun görev süresinin bir yl olarak snrlandrlm olmas nedeniyle, erteleme durumunda yönetim kurulunun yetkilerinin tartma konusu olabilecei ifade edildiinden okul aile birliklerinin genel kurul toplantlarnn Milli Eitim Bakanl Okul Aile Birlii Yönetmelii hükümleri uyarnca yaplabilir.

Ana Sayfaya Git