Okul alışverişinde sadece fiyatlara bakmayın

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ''Okul alışverişinde 'ucuzluk' adı altında satılan ürünlerde '3-5 kuruş kar edelim' diye çocuklarımızın sağlığıyla oynamayalım, ucuza kaçmayalım. Sadece fiyatına bakarak aldığımız bu ürünler ileride çocuklarımızın sağlığında onulmaz yaralar açabilir.'' dedi.

Haberler 12.09.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ahin, 2018-2019 eitim-öretim ylnn 17 Eylülde balayacan söyledi.

Her yl olduu gibi bu yl da okul alverilerinde younluk yaanacan belirten ahin, çocuklarmzn sal her eyden önemli. Kalitesiz okul malzemeleri, krtasiye ürünler çocuklarmzn saln direkt etkileyebilir. diye konutu.

ahin, çocuklarn cildine temas eden her türlü malzemeye dikkat edilmesi gerektiinin altn çizerek, öyle devam etti:

Aldmz krtasiye ürünlerine dikkat edelim. Markas olmayan ürünlerden kaçnalm. Aldmz boyalardan, kalemlere kadar kadar bütün ürünlere dikkat edelim. Mesela sokakta satlan boyalardan kesinlikle almayalm. çünkü bunlarn hangi artlarda yapldn bilmiyoruz. Okul alveriinde ucuzluk ad altnda satlan ürünlerde 3-5 kuru kar edelim diye çocuklarmzn salyla oynamayalm, ucuza kaçmayalm. Sadece fiyatna bakarak aldmz bu ürünler ileride çocuklarmzn salnda onulmaz yaralar açabilir. ade garantisi olan ve daha sonra muhatap bulabileceimiz yerden alveri yapmak bizim garantimizdir. Krtasiye almlarn aceleye getirip rastgele yerlerden almak bilinçli bir tüketici tercihi deildir.

ahin, kokulu silgilerden çocuklar uzak tutmak gerektiini ifade ederek, Okula yeni balayan çocuklarn elinden silgi eksik olmaz. Kokulu silgilerden uzak durun. dedi.

- Krtasiyede merdiven alt ürünler tercih edilmemeli

ahin, markas, modeli belli olmayan ürünlerin satn alnmamas gerektiini vurgulayarak, Aldmz krtasiye ürünlerinde EN71 standardna uygundur ibaresinin bulunup bulmadna bakalm. Oyuncak nitelii tayan krtasiye ürünlerinde ise hangi ya grubuna yönelik olduuna dair ibarelerin ve dier uyarlarn bulunup bulunmad kontrol edelim. Oyuncak eklinde olan krtasiye ürünlerinde (CE) markasnn bulunup bulunmad kontrol edilmelidir. Bakanln güvensiz ürünler listesini de kontrol edelim. Bu ürünlerden uzak duralm. ifadelerini kulland.

- Okul aile birlii okul kyafeti almnda devreye girmeli

Her okulun kendisine özel okul kyafetinin olduunu dile getiren ahin, okul görevlilerinin velilere kyafet için u maazadan aln diye telkinde bulunduunu söyledi.

ahin, bu durumunda da ucuza alnacak kaliteli ürününün kalitesiz ve pahal alnmasna neden olduunun altn çizerek, Okul aile birlikleri burada devreye girmelidir. Pazarlk yaparak kaliteli ürünleri toptan alma yoluna girmeleri daha dorudur. Kötü niyetli satclar naslsa benden ürünü alacak diye frsatçlk yapyorlar. Kalitesiz ürün çabuk yrtlaca için ikinci kez velilere ek maliyet çkabilir. deerlendirmesinde bulundu.

Bu yl krtasiye ürün fiyatlarnn biraz arttn aktaran ahin, Fiyatlar arttndan bir kez alp kaliteli ürün almann yoluna bakmalyz. Böyle yapmak paramz boa harcamamza engel olacaktr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git