Okul bağışı

MEB'in 13 bin yeni okul binası için bağış kampanyası başladı

Haberler 26.02.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan 13 bin yeni okul binasnn yapmna ve depreme kar güçlendirme çalmalarna katk vermek isteyen hayrseverler, Okullardan Yarnlara kampanyas kapsamnda ayni ve nakdi yardm yapabilecek.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann himayesindeki Okullardan Yarnlara eitime destek program, Cumhurbakanl Külliyesi Sergi Salonunda dün balatld.

Programda, i dünyasnn önde gelen isimleri, eitimin bir millet ödevi olduu ve yarnlarn inas için ben de varm anlayyla eitimde daha güçlü bir fiziki alt yap için bir araya geldi.

Okullardan Yarnlara eitime destek programnda i insanlarnn eitim balarnn depremde öncelikli bölgelere ve katma deeri yüksek projelere yönlendirilmesi için özel bir çalma yapld.

Programla eitime yaplan veya yaplacak nakdi ya da ayni desteklerin ihtiyaç analizlerine uygun ekilde tasarlanmas ve yönlendirilmesi amaçlanyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, programda hayrseverleri kampanyaya mkan olan her vatandamz sadaka-i cariye olarak diledii yerde, ister derslik, ister okul eklinde katkyla bu kampanyaya itirak edebilir. sözleriyle davet etti.

Kampanyaya okul yaptrarak destek olmak isteyen hayrseverler, il milli eitim müdürlüklerine bavuru yapabilecek. l milli eitim müdürlükleri, il genelinde, ihtiyaç duyulan okullarn yerleri konusunda hayrseverlere bilgi verecek.

Hayrseverler, eitimde fiziki alt yapy güçlendirmek için kampanyaya herhangi bir limit olmadan nakdi yardmlarn Milli Eitim Bakanl Merkez Saymanlna ait Merkez Bankasnn TR 0200 0010 0100 0003 5015 4035 IBAN numaral hesaba ba yapabilecek.

- Ayni yardmlar

MEBin belirledii kriterler çerçevesinde 12 veya 24 derslikli okul yaptrmak isteyen hayrseverler, l Milli Eitim Müdürlüklerine bavuruda bulunarak ayni yardmlarn gerçekletirebilecek.

Ayrca, eitim materyali ve okul teçhizatlarna ilikin ayni yardmlar ise tutanak karlnda dorudan okulun idaresi araclyla yaplabilecek.

- 13 bin yeni okul ve deprem için güçlendirme gerekiyor

Cumhurbakan Erdoann verdii bilgiye göre, Türkiyede 18 milyonu akn örenci, saylar 70 bini bulan eitim kurumlarnda eitim görüyor, özel eitim kurumlar ve dier eitim öretim birimleriyle bu say 86 bine kadar çkyor. Milli Eitim Bakanlnn bunlara ilave olarak 21 bin derslie sahip 13 bin yeni okula ihtiyac bulunuyor. Ayrca mevcut okullarn bir ksmnda da depreme kar güçlendirme çalmas yaplmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git