Okul bahçesinde hayvanat bahçesi

Batman Zübeyde Hanım İlkokulu'nda, içinde 100'ü aşkın kümes hayvanının bulunduğu mini hayvanat bahçesi oluşturuldu

Haberler 02.10.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Zübeyde Hanm lkokulunda, içinde 100ü akn kümes hayvannn bulunduu mini hayvanat bahçesi oluturuldu.

çocuklarda hayvan sevgisinin gelitirilmesi için önce okul duvarlarna hayvan resimleri çizdiren okul yönetimi, ardndan okulda hayvan beslenmesi için çalma balatt.

Bu kapsamda velilerle yürütülen projeyle bahçede oluturulan 100 metrekarelik hayvanat bahçesine, aralarnda tavan, kaz, ördek, tavuk ve hindilerin bulunduu 100ü akn hayvan konuldu.

Bu sayede örenciler, derslerde öretmenlerinden dinledikleri hayvanlar, teneffüslerde elleriyle besleme imkan buluyor.

Okul müdür yardmcs Veysi Günaydn, bu projeyi, çocuklara küçük yata hayvan sevgisini alamak amacyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun okullarda hayvan barndrlmasna yönelik çarda bulunduunu dile getiren Günaydn, unlar kaydetti:

Bu dorultuda velilerimizle yaptmz görümelerin ardndan okul bahçemizin bir köesinde hayvanat bahçesi oluturduk. çinde 100ü akn kümes hayvan bulunuyor. Örenciler, bu hayvanlar elleriyle besleme frsat buluyor. Böylece hem hayvanlar tanyorlar hem de seviyorlar. Bu çalmamz önümüzdeki süreçte daha da gelitirmeyi hedefliyoruz.

Eitimde sevgi her eydir

Öretmen Kadir çakan da bu çalmann, çocuklarn iletiim becerilerinin de gelimesine katk saladn söyledi.

Örencilerinin hayvanlar tanma frsat bulduunu ifade eden çakan, Okulumuzdaki mini hayvanat bahçesinde çocuklarmza hayvanlar tantyoruz. çocuklarmza hayvan sevgisini küçük yatan itibaren alamalyz. çünkü eitimde sevgi her eydir. dedi.

Ana Sayfaya Git