Okul duvarlarında 15 temmuz'un ruhu!

Muş'ta teknoloji tasarım öğretmeni Ebru Dost Furuncu, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlığı okul duvarına çizdi ve ebru sanatıyla yaptığı Türk bayrağına demokrasi şehitlerinin isimlerini yazdı.

Haberler 15.04.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

eker Ortaokulunda görevli Furuncu, FETÖnün darbe giriimi srasnda vatandalarn ve güvenlik güçlerinin gösterdii kahramanl, milletin ortaya koyduu iradeyi anlatmak amacyla bir grup örenciyle çalma balatt.

Bu kapsamda, akrilik boya ile okulun duvarna resimler çizen Furuncu, ebru sanatyla yapt Türk bayrana da demokrasi ehitlerinin isimini yazd.

- ehit Halisdemirin resmi okul koridorlarnda

Furuncu, AA muhabirine yapt açklamada, 15 Temmuz ruhunu okulun duvarlarna yanstarak örencilere anlatmak istediini söyledi.

çalmay yaparken Güzel Sanatlar Lisesi örencilerinden de yardm aldn aktaran Furuncu, unlar belirtti:

15 Temmuz darbe giriiminde ülkemize ve bayramza hain bir saldr gerçekletirilmek istendi. Milletimiz sayesinde amaçlarna ulaamadlar. Biz, çocuklarmzn vatan hainlerine kar dik durmasn salamak adna bu çalmay yaptk. 15 Temmuz gecesi kahraman Ömer Halisdemirin resmini özellikle okulumuzun koridoruna çizdik. Ayrca ebru sanatyla yaptmz bayraklarn üzerine kaligrafi ile ehitlerimizin isimlerini yazdk.

- Örencilerde bilinç olutu

Okul müdürü Erkan Umul, amaçlarnn 15 Temmuz hain darbe plannn örenciler tarafndan daha iyi anlalmas olduunu ifade etti.

Örencilerden çizimler konusunda olumlu tepkiler aldklarn anlatan Umul, benzer çalmalar ileride de yapacaklarn dile getirdi.

Örencilerden Duygu çakmak da darbe giriiminden çok etkilendiin anlatt.

Okul duvarlarna yaplan çizimlerle darbe giriimi ve vatandalarn gösterdii kahramanlkla ilgili arkadalarnda bilinç olutuunu vurgulayan çakmak, Darbe giriiminde ehit düen Ömer Halisdemirin resmini gördüümüzde hem üzülüyoruz, hem de gurur duyuyoruz. Vatan uruna ehit düenlerin fotorafn görmek ve onlarla ilgili bilgi sahibi olmak istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git