Okul kantinlerine sağlık denetimi

Merkez Bağlar İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, öğrencileri sağlığa zararlı gıdalardan korumak için okul kantinlerinde geniş kapsamlı hijyen kontrolü yapıyor.

Haberler 12.10.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, eitim kurumlarna yönelik olarak balatt hizmetlerde snr tanmyor. Ald önlemlerle örencilerin okul içinde temiz gdalarla beslenmelerini ve sürekli salkl kalmalarn salamaya çalan Balar Belediyesi Salk leri Müdürlüü, yeni eitim ve öretim ylnn ilk aynda örencilere gda sat yapan okul kantinlerine yönelik denetimleri yaygn hale getirdi. Eitim kurumlarnda hijyen koullarnn salanmas konusunda hassas davranan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla harekete geçen ekipler, koullara uymayan kantinlere, eksiklerini tamamlamalar için ek süre tanrken, ayrca sal tehdit eden gdalar tespit ederek kantin yöneticilerine cezalar veriyor.

Amacmz çocuklar korumaktr

Balardaki gda kurulularn da kapsayan denetimlerde, kantinlerde kullanlan gdalarn Tarm ve Orman Bakanlndan onayl olmas ve belgelenmesi, gdalarn uygun koullarda ve kaplarda saklanmas, kullanlan mutfak gereçlerinin çelik ve paslanmaz olmas, personel giysileri, kantin ilaçlamasnn yaptrlp yaptrlmad, gazl içecek bulundurulup bulundurulmad, kantinlerde çalan içilerin portör muayene kartlar, kantinlerin çalma ruhsatlar ve iletme kayt belgeleri, temizlik ve hijyen koullar, tuvalet ve paspas temizlii, havalandrma sistemleri ve bulundurulmas gereken etiketler tek tek kontrol edilerek yasal ilemler yapld.

Denetimlerin büyük bir titizlikle devam ettiini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Amacmz kimseyi cezalandrmak deil. Ancak çocuklarmzn sal her eyden önemlidir. Herkes iini koullara uygun olarak yaparsa sorun olmaz dedi.

Ana Sayfaya Git