Okul kantinlerine yoğun denetim geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen eğitim-öğretim dönemi ve yaz tatilinde okul kantinlerine yönelik 46 bin 663 denetim gerçekleştirildiğini, mevzuata uygun olmayanlara toplam 231 bin 867 lira idari para cezası uygulandığını belirterek, yeni dönemde de denetimlerin yoğun bir şekilde devam edileceğini bildirdi.

Haberler 16.09.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, 2011 ylndan bugüne kadar tüm eitim-öretim dönemlerinde okullar, yaz okullar ve kamplarda bulunan kantin ve yemekhanelerin her sömestirde en az bir kez olmak üzere ylda iki kez Tarm ve Orman Bakanl tarafndan denetlendiini söyledi.

OKUL KANTNLERNE YOUN DENETM GELYOR

Pakdemirli, 2017-2018 eitim-öretim dönemi ve yazn faaliyet gösteren kantinlere yönelik 46 bin 663 denetim gerçekletirildiini, mevzuata uygun olmayan 261 kantine toplam 231 bin 867 lira idari para cezas uygulandn ifade ederek, Yeni eitim-öretim döneminde de Bakanlk personelimiz Türkiyenin gelecei çocuklarn ve gençlerin okullarda salkl ve hijyenik gda tüketimi için denetimlerine kararllk ve dikkatle youn bir ekilde devam edecek. ifadesini kulland.

Milli Eitim Bakanl personeliyle ilgili gda iletmelerinde çalan personele yönelik ilk eitimlerin 2013 ylnda 81 ilde Bakanln koordinasyonunda Milli Eitim Bakanl ve Salk Bakanlyla verildiini dile getiren Pakdemirli, söz konusu eitimlerin halen devam ettiini, 26 bin 598i Milli Eitim Bakanlna bal gda iletmelerinde çalan personel ve 18 bin 431i Milli Eitim Bakanl personeli olmak üzere toplam 45 bin 29 kiiye eitim verildiini anlatt.

- KANTNLERDE Üç KOLDAN DENETM

Pakdemirli, okul kantinlerinde Tarm ve Orman Bakanlnn yan sra Milli Eitim Bakanl ve Salk Bakanlnca da denetim yapldn, okul ve kurumlarda bulunan kantin, yemekhane, büfe, çay oca gibi yerlerde gdalarn sat ve hijyen yönünden üç koldan yaplan denetimlerin daha etkin hale getirilmesi ve i kaybnn azaltlmas için tarada i birlii yapldn söyledi.

Okul ve Kurumlardaki Yemekhane, kantin, Kafeterya, Büfe, çay Oca gibi Gda letmelerinin Kontrol ve Denetimine likin Uygulama Klavuzuna göre, örenci, kursiyer ve çalanlara, salkl beslenme ortamlar yaratlmas, yeterli ve dengeli beslenmenin tevik edilmesiyle doru beslenme alkanlklar kazandrlmas, güvenilir gdaya eriim salanarak olabilecek gda zehirlenmeleri, bulac hastalklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bal hastalklarn önlenmesi amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git