Okul masrafları yüksek aileler dertli

Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye alışverişi derdine düşen veliler, artan fiyatlardan dertli. Velilerden Gülcan Erdem, "Fiyatlar geçen yıla göre çok daha yüksek. Ancak okul masrafları için bütçeyi sağlamak zorundayız" dedi.

Haberler 11.09.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019-2020 Eitim ve Öretim ylnn balamasyla veliler krtasiye alverii derdine dütü. Geçim derdiyle birlikte krtasiye alverii yapmak zorunda kalan veliler, fiyat pahallnda dert yand. Tklm tklm olmas beklenen krtasiyelerde hiçbir canllk yaanmazken, veliler daha uygun fiyatl olduunu düündükleri alveri merkezlerini ve marketleri tercih ediyor. Ellerinde malzeme listesiyle fiyat deerlendiren veliler, fiyatlarn her geçen yl daha da arttn, okul malzemelerini almakta zorluk çektiklerini söyledi

MASRAF çOK

lkokula yeni balayan çocuu için alveri yapan bir veli, fiyat karlatrmas yaparak, lkokul masraflar anaokulu masraflarna oranla daha az olacak. Anaokulu masraflar bir üniversite örencisinin masraflarna denk dedi. Eitim sisteminden de dert yanan veli, Eitim sistemi geçen yllardaki gibi devam ederse iyi olacan düünmüyorum. Memleketin hali ortada. Eitim sistemini de memleketin halinden okuyabiliriz diye ifade etti.

Okul alveriinde rastladmz emekli yurtta Hatice çakr da, emekli maayla geçinmenin zorluklarna deindi. çakr, tüm maddi zorluklara ramen okuyan iki çocuu için okul alverii yapmak zorunda olduunu söyledi.

FYATLAR GEçEN YILA GÖRE YÜKSEK

Okul alveriine gelen bir baka veli Gülcan Erdem ise, Fiyatlar geçen yla göre çok daha yüksek. Ancak okul masraflar için bütçeyi salamak zorundayz. ki çocuum da ilkokula gidiyor. Geçen yl 250 TLlik bir harcama yapmtk. Bu yl 350 liray aacan düünüyoruz dedi. Eitim sisteminin yllar geçtikçe daha kötü bir hal aldn söyleyen Erdem, u an çocuklar ilkokulda olduu için bir sorun gözükmüyor. Ancak üst snflara geçildikçe eitim sistemindeki sorunlar daha gözle görünür hale geliyor dedi.

Ana Sayfaya Git