Okul okul gezerek kitap dağıtıyorlar

Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneğince (SİDER) 7 bin 500 öğrenciye kitap dağıtıldı.

Haberler 18.10.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SDER tarafndan hazrlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamnda Diyarbakrda ortaokul ve lisede eitim öretim gören örencilere Kuran- Kerim ve dört kitabn bulunduu set hediye edildi.

SDER Bakan ükran Ylmaz, sosyal sorumluluk projesi hazrlayarak eitime katk sunmak istediklerini söyledi.

Amaçlarnn kitap okumann önemi konusunda farkndalk oluturmak olduunu anlatan Ylmaz, Okullarda 5 bin 600 kitap, bin 100 Kuran- Kerim dattk. Gayemiz çocuklarmz hem okula hem de okumaya tevik etmek. Örenciler bu projeden çok memnun. dedi.

Okul ziyaretlerinde örencilere 566 erkek üyeye sahip dernein kadn bakan olduunu anlattn ifade eden Ylmaz, baarnn srrnn azim, inanmak ve okumak olduunu aktard.

OKUL OKUL GEZYORLAR

Ylmaz, projenin devam edeceini, kitap ve okul saysn artracaklarn belirterek sivil toplum kurulularnn bir tabeladan ibaret olmakszn hizmet etmesi gerektiini vurgulad.

Diyarbakrn yllarca terör ve isizlikle anldna iaret eden Ylmaz, çocuklarmza iman ve ahlaki konularda geliimleri için destek olursak Diyarbakrda terör örgütlerinin de önüne geçmi olacaz. diye konutu.

Kitap datm yaplan okullardan Melik Ahmet Anadolu mam Hatip Lisesi Müdürü Hac Cebe, projeyi takdirle karladklarn söyledi.

Örencilerimiz arasnda düük gelirli ailelerin çocuklar da var ve bu örencilerin krtasiyeden kitap satn alma imkan kstl. diyen Cebe, bu tür projelerin emsal olmas gerektiini vurgulad.

12. snfta okuyan Kübra Ünal, bu tür projelerin tüm okullarda yaplmasn istediklerini ifade ederek Bir örenciye hediye edilmesi gereken en güzel ey kitap. dedi.

Fatma Erdem de kitap datlmasndan memnuniyet duyduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git