Okul Öncesi Çocuklarda Sağlıklı ve Güvenli Yaşamın Geliştirilmesi Semineri

"İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç: "Okul çağındaki öğrencilerimize yönelik bütün okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar sonucunda, iş sağlığı güvenliği kulüp köşesi oluşturacağız''

Haberler 07.07.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl Sal ve Güvenlii Genel Müdürü Orhan Koç, okul çandaki örencilere yönelik bütün okullarda i sal güvenlii kulüp köesi oluturulacan belirtti.

Koç, Sal ve Güvenlii Aratrma ve Gelitirme Enstitüsü Bakanlnda düzenlenen Okul Öncesi çocuklarda Salkl ve Güvenli Yaamn Gelitirilmesi Seminerinde yapt konumada, çocuklarda i sal ve güvenlii kültürünü gelitirme konusunda yaptklar çalmalar hzlandracaklarn söyledi.

Özellikle güvenli okul kavramn çok önemsediklerini vurgulayan Orhan Koç, güvenli ev, güvenli çevre, güvenli i yeri ve güvenli hastane gibi yaamn tümünü içine alacak ekilde güvenlik kültürünün önemli olduunu ifade etti.

Güvenli okul kampanyasnn okul öncesi ve okul çan içerdiini belirten Koç, öyle devam etti:

Okul öncesinde krelere yönelik çalmalar için bugün buradayz. Okul çandaki örencilerimize yönelik bütün okullarda Milli Eitim Bakanl ile yaptmz çalmalar sonucunda i sal güvenlii kulüp köesi oluturacaz. Hepimizin çocukluk yllarnda itfaiye köesi vard. imdi baretinden eldivenine, gözlüünden dier koruyucu malzemesine kadar bir i sal ve güvenlii köesi neden olmasn? çocuk yata bilinçaltna yerletireceimiz bu güvenlik kültürü ile onlarn hayata daha emin admlar atmasn salayabiliriz. Okullarn d mekanlarna güvenlikle ilgili figürler asabiliriz. Akll tahta üzerinden baz uygulamalar da yapabiliriz. Milli Eitim Bakanl ile yaptmz çalmalara yenilik olarak bunlar ekleyeceiz.

çocuklarn yaad ev kazalarna da deinen Orhan Koç, bu tür kazalarda baz çocuklarn ciddi derecede sakatlandn bazlarnn da hayatn kaybettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git