Okul öncesinde haftada 5 gün eğitim yapılacak

MEB, yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda, 12 Ekim'de başlayacak ikinci aşamanın uygulama programının detaylarını 81 ile gönderilen yazıyla paylaştı

Haberler 09.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), okul öncesi eitim kurumlarnn tamamnda haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak ekilde yüz yüze eitim yaplacan bildirdi.

MEB, yüz yüze ve uzaktan eitimde aamal geçi plan dorultusunda, 12 Ekimde balayacak ikinci aamann uygulama programnn detaylarn 81 ile gönderilen yazyla paylat.

Buna göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4üncü snf ile ortaokul 8inci snflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarnda ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak.

Lise hazrlk snflar ve 12inci snflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yaplacak.

Snflar, örenci mevcudu dorultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrlacak, her ders süresi 30 dakika, dersler aras dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ayrca ilkokullarda ve ortaokul 8inci snflarda valilik kararyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eitim faaliyetleri gerçekletirilebilecek.

HAFTADA BE GÜN ETM YAPILACAK

Okul öncesi eitim kurumlarnn tamamnda ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak ekilde yüz yüze eitim yaplacak.

Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarnn bütün snf seviyelerinde il hfzsshha kurullarnn il/ilçe milli eitim müdürlükleriyle i birlii içinde alaca kararlar dorultusunda derslerin tamam yüz yüze eitim yoluyla ilenecek.

Birletirilmi snf uygulamas yapan ilkokullarn tamamnda dersler yüz yüze eitimle verilecek.

lkokul ve ortaokullarda Türkçe, hayat bilgisi, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil dersleri yüz yüze eitim yoluyla yaplacak.

mam hatip ortaokulu 8inci snflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil, Kuran- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eitim yoluyla ilenecek.

Lise hazrlk snflarnda ve 12inci snflarda ise haftalk ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerden okul yönetimince belirlenenler yüz yüze eitimle, bunlarn dnda kalanlar ise uzaktan eitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze eitim dnda kalan tüm dersler uzaktan eitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, örencilerin uzaktan eitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alnacak.

Yüz yüze eitim için çocuunu okula göndermek istemeyen velinin yazl onay alnacak ve okula gelmeyen örenciler devamsz saylmayacak ancak velisi tarafndan okula gönderilmeyen örenci uzaktan eitimle derslerine devam ederek snfnn müfredatndan sorumlu olacak.

Ana Sayfaya Git