Okul servisleri "kütüphane"ye dönüştürüldü

Muş'ta taşımalı eğitim verilen bir ortaokulun başlattığı proje kapsamında öğrenciler servis araçlarına konulan kitapları okuyarak okula gidip geliyor

Haberler 11.03.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta tamal eitim verilen Taoluk mam Hatip Ortaokulunca balatlan proje kapsamnda, örenciler, servis araçlarna konulan kitaplar okula gelene kadar yolda okuyarak zamanlarn deerlendiriyor.

Okul idaresi, Okula Okuyarak Gidiyorum, Okuldan Okuyarak Ayrlyorum projesi kapsamnda 12 servis aracna, Milli Eitim Bakanlnn ilköretim örencileri için belirledii 100 Temel Eser kitaplarn brakt.

Tamal eitim gören örenciler, her sabah servis araçlarna bindiklerinde kutunun içerisinden aldklar kitaplar yolculuk boyunca okuyor.

- Servislerimiz kütüphaneye dönütü

Merkeze 35 kilometre uzaklktaki okulu ziyaret eden l Milli Eitim Müdürü Metin lci, kitap okumann yerinin ve zamannn olmadn, her yerde ve her ortamda kitap okunabileceini çocuklara öretmek istediklerini söyledi.

lci, böylece çocuklarn zamanlarn daha nitelikli geçirebileceklerini ifade ederek, u deerlendirmede bulundu:

Servis araçlarnda çocuklarmzn müzik dinlemeleri yerine kitabn o engin dünyasnda gezmelerini istiyoruz. Bu vesileyle çocuklarmzn okuma, anlama ve anlatm becerileri geliecek. çocuklarmz hayata daha donanml hazrlanacak. Servislerimiz kütüphaneye dönütü. Örencilerin her sabah 30 dakikalk yolculuklar var. Bu esnada güzel zaman geçiriyorlar. Projenin sürdürülebilir ve nitelikli olduunu düünüyorum. Baarl örencilerimizin bir ksm kitap okuyan örencilerimiz.

Okul Müdürü Muhterem Özden de örencilere kitap okuma alkanl kazandrmak için projeyi gelitirdiklerini ifade etti.

Örencilerin okumak istedikleri kitab araca binerken kutudan aldklarn anlatan Özden, Okuduklar kitaplar aralarnda deitiriyorlar. Dolaysyla örencimiz para vermeden farkl kitaplar okuyacak. Ylda bir örencinin 30 kitap okumasn hedefliyoruz. Amacmz okumann yeri ve zamannn olmadn göstermek. dedi.

- Örenciler projenin faydasn gördü

Alican köyünde yaayan örencilerden Asude Mert de projeden çok memnun olduunu ifade ederek, Bu sayede konuma becerilerimiz artyor. Okuduum kitap bittiinde arkadamla deitiriyoruz. Köyden okula gidene kadar 30 dakika kitap okuyorum. diye konutu.

Murat köyünde yaayan Ümmügülsüm Samurka da Daha önce serviste konuuyorduk, gülüyorduk, ark dinliyorduk. Artk kitap okuyoruz. Kitap okuduum için ufkum geliti. Yeni kelimeler öreniyorum. Kelime hazinem zenginleiyor. Keke önceden kitap okumaya balasaydk. Proje bizim için çok yararl oluyor. Snavlarda paragraf sorularn daha iyi çözebiliyoruz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git