Okul servislerine yerli çözüm

Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirlenen kriterlere uygun olarak geliştirilen güvenlik sistemi, 8. Karayolu Güvenliği Sempozyumu'nda sergilendi.

Haberler 17.11.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik sistemini tasarlayan Tekno Ar-Ge Ürün Gelitirme Müdürü Muzaffer Gökçimen, AA muhabirine yapt açklamada, son aylarda okul servis araçlaryla ilgili yaanan olumsuz olaylarn kendilerini çok etkilediini belirterek, çileri, Milli Eitim, Aile ve Sosyal Politikalar ile Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme bakanlklarnca hazrlanan Okul Servis Araçlar Yönetmeliine uygun bir sistem gelitirdiklerini söyledi.

Tamamen yerli olarak üretilen bu sistemin 2 bin 500 liradan satlacan ifade eden Gökçimen, sistemin çok pahal olmamas için uratklarn, uygulanabilir bir fiyatla üretimin gerçekletiini bildirdi.

Sistemin okul servis araçlarna 20 dakikada monte edilebileceini anlatan Gökçimen, Kurulan sistemde oförün önündeki cihaz, 18 ve 24 kiilik araçlar için uygulanabiliyor. Bu cihaz hem oturan hem de emniyet kemeri takl olmayan örenciyi görebiliyor. Eer servis içinde örenci kaldysa kontak kapansa bile sürekli öten sistemle örencinin serviste kalmas engelleniyor. diye konutu.

Yüksek teknoloji gerektirmeyen bu sistemin araç elektriiyle çaltn dile getiren Gökçimen, Arabada da sürekli enerji olduu için hata pay sfrdr. ifadesini kulland.

3 VOLT ARAç ELEKTRYLE çALIAN SENSÖRLER çOCUKLAR çN GÜVENL

Gökçimen, yönetmelikle getirilen üç nokta emniyet kemeri uygulamasnn da sistemde bulunduunu belirterek, üç nokta emniyet kemerine ekstra olarak çocuklar rahatsz etmemesi için boyunluk, çocuklarn içinden kaymamas için de ba kullandklarn bildirdi.

Koltuk üzerine monte edilecek ve çocuklarn oturduklarna ilikin sinyal verecek minderlerin de son derece güvenli olduunu dile getiren Gökçimen, öyle devam etti:

ki yl garantisi olan minderler, koltuk üzerine monte edildii gibi ilerleyen zamanlarda da minder içindeki sensör, koltuk içine yerletirilebiliyor. CE belgesi bulunan minder içindeki sensörler, 350 bin kere basmaya kadar çalr. 3 volt araç elektriiyle çalan sensörler, slanma durumunda arza yapmaz. Sensörlü minderler, hiçbir ekilde çocuklara zararl deildir.

Gökçimen, iki yl garantili olan sistemin güvenlik seviyesinin zaman içinde yükseltilebileceini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git