"Okul sütü" dağıtıldı

Bu yıl ki eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında başlayan "Okul Sütü" programı, Diyarbakır'da da startını aldı. Kent merkezindeki öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Haberler 11.02.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, Salk Bakanl ile Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn ibirliiyle yürütülen Okul Sütü program kapsamnda Diyarbakrda süt datm töreni düzenlendi.

Yeniehir 5 Nisan lkokulunda Okul Sütü datm töreni öncesi, çocuklara dengeli beslenmenin önemi ve sütün yararlar anlatld.

l Milli Eitim Müdür Yardmcs Metin Direk, l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdür Yardmcs Mehmet Hüseyinolu, Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hac Cebe ve okul idaresinin katlmyla proje kapsamnda süt datm yapld.

ÖRENCLERE SÜT DAITIMI

Müdür Yardmcs Direk, Milli Eitim Bakanl, Salk Bakanl ile Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl arasnda imzalanan protokol gerei haftann üç günü çocuklara süt, iki günü ise kuru üzüm datm yaplacan söyledi. l Müdür Yardmcs Direk ile beraberindekiler, snfa geçip örencilere süt datt.

Direk, program kapsamnda bir hafta içerisinde 500 okula bir milyon 202 bin 400 paket süt datldn ve eitim-öretim yl sonuna kadar, Diyarbakrda bulunan bin 39 okula, toplam sekiz milyon 154 bin 240 paket okul sütü datlacan belirtti. Direk, Sizler daha salkl olun ki daha baarl olabilesiniz. Salkl beslenirseniz hasta olmazsnz, derslerinizde daha baarl olursunuz. Sütünüzü için, salkl kaln. Bu kampanya sizlere düzenli süt alkanln kazandrmak için devletimiz tarafndan balatlmtr dedi.

Ana Sayfaya Git