Okul tercihinde satranç etkisi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, velilerin çocukları için okul seçerken, satranç sınıfı olup olmadığını sorduğunu söyledi.

Haberler 11.10.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gülkz Tulay, satrancn okullarda ders olarak verilmesi, örencilerin satranç sayesinde elde ettikleri olanaklar ve 28 Ekim-6 Kasm tarihlerinde çorumda düzenlenecek Dünya 16 Ya Alt Satranç Olimpiyatlarna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Satrançta çocuk Olimpiyat olarak adlandrlan Dünya 16 Ya Alt Satranç Olimpiyatlarnn, dünyann en prestijli organizasyonlar arasnda yer aldn belirten Tulay, oyunlarda 40 ülkeden 200ün üzerinde sporcunun mücadele edecei bilgisini verdi.

Satranç kültürünün çocuklara yerlemesi ve satrancn daha da yaygnlamas için uluslararas organizasyonlarn büyük önem tadn vurgulayan Tulay, Bir aacn kökleri ne kadar güçlü olursa, gövdesi de o kadar kuvvetli olur. te bu nedenle satrançta altyapy çok önemsiyoruz. dedi.

- Satranç snflarmzn says 24 binin üzerine çkt

Federasyonun altyap konusunda çok hassas davrandn belirten Tulay, Bunun için okullarmz her zaman önceliimiz oldu. Anaokulundan balayarak üniversite bitimine kadar çocuklarmzn satranç ile iç içe bir eitim almas için mücadele ediyoruz. diye konutu.

Milli Eitim Bakanl ile yürüttülen çalmalar ve Satranç Snflar Projesi ile altyapda önemli baarlara imza attklarn dile getiren Tulay, Devlet okullarnda satranç snflarmzn says 24 binin üzerine çkt. Türkiye genelinde neredeyse her üç devlet okulunun ikisinde satranç snf var. ifadelerini kulland.

Örenci velilerinin okul tercihi yaparken satranc dikkate almalarnn kendilerini çok sevindirdiini vurgulayan Tulay, öyle devam etti:

Velilerin çocuklar için okul seçimi yaparken ilk sorduklar sorular arasnda, satranç snf olup olmad yer alyor. Ayrca bir çocuun satrançta baarl olmas, milli takm havuzunda yer almas, özel okullarda indirim kolayl salyor. Yurt dnda okumak isteyen lisansl çocuklarmz, satranç sayesinde Saint Louis, Duke gibi üniversitelere kabul ediliyor.

- Sporcularmz tecrübe kazanacak

Gülkz Tulay, satrançta dünyann en önemli organizasyonlarndan kabul edilen Dünya 16 Ya Alt Satranç Olimpiyatlarn bu yl da Türkiyede düzenleyeceklerini söyledi.

Milli takm havuzunda yer alan sporcularn olimpiyatlar sayesinde tecrübe kazanacan aktaran Tulay, Ya kategorilerinde dünyann en önemli ve güçlü sporcular ile mücadele edecek, ayn havay soluyacaklar. çocuk Olimpiyatlar, Türkiyenin uluslararas anlamda tannmas için de büyük ans. Organizasyonu kusursuz ekilde gerçekletirmeye çalacaz. Bu tarz organizasyonlar, Türkiyeyi dünya kamuoyunda en iyi ekilde temsil edebilmek için birer frsat. yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git