Okul ve camiler "Mobil Temizlik Ekibi" ile tertemiz

Muş'ta okul ve camilerin temizliği, işledikleri suçlardan dolayı "kamu yararına çalışma" cezası verilen hükümlülerin oluşturduğu "Mobil Temizlik Ekibi" tarafından karşılanıyor.

Haberler 10.04.2017 - 07:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu il merkezinde hizmet veren okul ve camilerin temizlik ihtiyacn gideren Mobil Temizlik Ekibi, örenci ve cemaatin bulunmad gün ve saatlerde belirlenen okul ve camileri temizliyor.

Mu Cumhuriyet Basavcs Ömer Sönmez de Denetimli Serbestlik Uygulamas çerçevesinde mahkemece kamu yararna çalma cezas verilen hükümlülerden oluan ekibin Türk Telekom lk ve Orta Okulundaki temizlik çalmasn izledi.

Sönmez, daha sonra gazetecilere yapt açklamada, haklarnda kamu cezas yaptrm uygulanan hükümlülerin, okullarn tatil olduu hafta sonunda derslikler ve tuvaletler bata olmak üzere okulun tüm temizliini yaptn söyledi.

Bu hükümlülerin, bizzat savclk memurlar nezaretinde yapt çalmalarn daha verimli olduunu dile getiren Sönmez, Muta kamu yararnn en etkin ekilde yerine getirilebilmesi için umumun istifade ettii camiler ve okullar temizlemeyi kendimize amaç edindik. Bu kapsamda, hükümlülerimiz hafta içi il merkezimizdeki camilerimizin içini, dn, abdest alma mekanlarn lavabo ve tuvaletlerini temizliyorlar. Hafta sonu örencilerin olmad zaman dilimlerinde de okullar snflar, hijyeni üst düzeyde olacak bir biçimde temizliyorlar. diye konutu.

- 25 cami, 8 okulu prl prl hale getirdiler

Bugüne kadar il merkezinde 25 cami ve 8 okulda temizlik çalmas yaptklarn belirten Sönmez, öyle konutu:

Bütün okullara elimizin demesini istiyoruz. Muta Beyaz Bayrak olmayan hiçbir okul kalmasn sloganyla hareket ediyoruz. çocuklarmzn daha temiz ortamlarda eitim görmelerine bizim de katkmz olsun istiyoruz. Bu kapsamda, hükümlülerimiz de kamuya yararl bir i yaptklarn hissedince gerçekten büyük bir verim elde ettik. Hükümlülerimizi de kutluyorum. Hükümlülere doru imkanlar ve frsatlar verildii zaman topluma katklar sunacaklarn gözlemledik.

Sönmez, proje ile vatandalarn da hükümlülerin çaltklarn, topluma faydal olduklarn gördüünü hatrlatarak, böylece halkn adalet duygusunu da tatmin ettiklerini aktard.

Ana Sayfaya Git