Okul yöneticileri sınavı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ÖSYM tarafından ilk kez yapılacak sınavın tarihi, 21 Nisan olarak belirlendi.

Haberler 26.02.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bavurular, 28 ubat-11 Mart tarihlerinde ÖSYMye yaplacak. Snavda adaylara, 80 soru için 150 dakika süre tannacak

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlna (MEB) bal okullara müdür ve müdür yardmcs seçmek için Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca ilk kez düzenlenecek Milli Eitim Bakanl Eitim Kurumlarna Yönetici Seçme Snav (EKYS) 21 Nisanda yaplacak.

Bakanln internet sitesinden, Eitim Kurumlarna Yönetici Seçme Snav (EKYS) duyurusu yaymland.

Snava bavuracak adaylarn, Bakanlk kadrolarnda öretmen olarak görev yapmalar gerekecek. Bu art tamayan adaylarn bavurular sistem tarafndan engellenecek.

Müdür ve müdür yardmclna ilk defa görevlendirilecekler için yazl snav için ilgili yönetmelikte, Adaylk dahil en az iki yl öretmen olarak görev yapm olmak. hükmü bulunuyor.

Yazl snava katlmak üzere, yönetici olarak görevlendirme artlarn tayan öretmenler ile müdürlüe görevlendirilmek isteyen müdür bayardmclar ve müdür yardmclar bavuruda bulunabilecek.

Snav takvimi belirlendi

Halen yönetici olarak görev yapanlardan isteyenler de yazl snav puann, geçerlik süresi içinde kullanmak üzere bavuruda bulunabilecek. Bavuru koullarn tamayan adaylardan snava alnanlar, snava girmi olsalar dahi sözlü snava çarlmayacak, görevlendirmeleri yaplmayacak, görevlendirmeleri yaplm olsa dahi iptal edilecek.

Adaylar bavurularn, 28 ubat-11 Mart tarihlerinde bir bavuru merkezinden veya

https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak ve snav ücretini yatrarak bavurularn tamamlayacak. Geç bavuru günü ise 21 Mart olarak belirlendi.

Snava bavurular, elektronik ortamda ÖSYM bavuru merkezleri araclyla veya bireysel olarak internet araclyla (ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alnacak.

Bavuru merkezleri listesi, bavuru süresi içinde ÖSYMnin internet adresinde snava bavuru bilgileri içerisinde yer alacak.

Engeli veya salk sorunu olan adaylar, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacaklar salk kurulu raporlar ile belgelendirmek kaydyla engeli veya salk durumlarna uygun olarak engelli salonunda snava alnacak.

- Snav konular

Snav, 21 Nisan Pazar günü saat 10.15te balayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Snavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluan bir test uygulanacak. Yazl snav konular ve arlklar öyle belirlendi:

Genel yetenek ve genel kültür yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inklap tarihi yüzde 10, deerler eitimi yüzde 5, eitim ve öretimde etik yüzde 5, eitim bilimleri yüzde 35, mevzuat yüzde 10.

Adaylarn snav puanlar, doru cevap saylar toplanarak 100 tam puan üzerinden hesaplanacak.

Adaylar, 180 lira snav ücreti yatracak.

Ana Sayfaya Git