Okula başlayacak miniklere yeni program

MEB, yeni eğitim öğretim döneminde ilkokul ve ortaokulların birinci sınıflarına başlayacak yaklaşık 3 milyon çocuğun uyum eğitimlerinin okul çalışanları ve velileri de kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi için bir dizi yenilik hayata geçirecek.

Haberler 29.08.2019 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), yeni eitim öretim döneminde ilkokul ve ortaokullarn birinci snflarna balayacak yaklak 3 milyon çocuun uyum eitimlerinin okul çalanlar ve velileri de kapsayacak ekilde gerçekletirilmesi için bir dizi yenilik hayata geçirilecek.

Bakanlk verilerine göre, 2019-2020 eitim öretim ylnda yaklak 3 milyon, ilkokul 1. snf ve ortaokul 5. snf örencisinin uyum programna katlmas öngörülüyor.

Milli Eitim Bakanlnca, uyum konusunda daha önceki yllarda okullarda gerçekletirilen etkinliklerin geri dönüleri dorultusunda bu program güncellendi. Bu kapsamda, Bakanlk tarafndan uyum eitimlerinde bir dizi yeniliin hayata geçirilmesi için çalmalar yürütüldü.

lkokul 1. ve 5. snf örencilerinin okula adaptasyon süreçlerinde 2006 ylnda balatlan Okula Uyum Program, bu yl 5-6 Eylülde 2 günlük program eklinde uygulanacak.

Önceki yllarda Uyum Program, okullarn açlma tarihinden bir hafta önce balatlyordu. Program, 2019-2020 eitim öretim ylnda uygulanmaya balanacak kasm ve nisan aylarndaki ara tatiller dolaysyla bu yl 5-6 Eylülde balatlacak.

Bu yl uyum eitimlerine yeni bir anlay da getiren Bakanlk, bu eitimleri 5-6 Eylülde balatp tüm yla yaymak için bir dizi yeni çalma yürüttü.

Bakanln bu karar almasnda, Okula Uyum Programnn Eitim Vizyonu Belgesinde yer alan tüm hususlar birlikte düünülerek bir hafta ile snrlandrlmamas gereklilii görüü etkili oldu.

Bu kapsamda, okula uyum anlay, örenmeye uyum eklinde olacak ve bu süreç, eitim öretim yl sürecine yaylacak.

Bu yldan itibaren okula uyum sadece yeni balayacak çocuklar deil, nakille gelen ara snflar ve okulda çalanlarn tamamn ve velileri de kapsayacak organizasyonlar eklinde yaplacak.

Ayrca, okula uyum etkinlikleri konusunda illere, okullara ve öretmenlere daha fazla esnek uygulama imkan salanacak.

Okuldaki uygulamalar tantlacak

2019-2020 eitim öretim ylnda okula uyum konusunda planlanan çalmalar arasnda, yeni dönemde uygulanacak tasarm beceri atölyeleri, sosyal etkinlikler modülü, dijital içerikler, yeni programlar, klavuzlar, ders kitaplar gibi uygulamalarn tantld videolar gösterilecek.

Bir çocuk dilinden yazlan ve yöneticilerden, ailelerden, velilerden beklentileri dile getiren Okullarmzn Zilini Mutlulua çalalm kitapç hazrlanacak.

Okula uyum konusunda okullarda gerçekletirilen etkinliklerin verimliliinin artrlmasna yönelik tedbirler alnacak.

Snfta ana dili farkl olan çocuklarn olmas durumunda örencilerin birbirleriyle kaynamasna yönelik etkinlikler yaplacak.

Özel gereksinimli çocuklar için gerekli önlemler alnacak. Okula uyum etkinlikleri konusunda okullara ve öretmenlere esnek uygulama imkanlar salanacak.

Uyum program çalmalar, rehber öretmenlerin desteiyle gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git