"Okula dönüşte öğrenme duygusu aşılanmalı"

Yarıyıl tatilinin sona ermesine sayılı günler kala, öğrenciler ve anne babalar için yeni dönem okul heyecanı başlıyor. Yrd. Doç Dr. Berna Güloğlu, bu geri dönüş sürecinde çocukların okula duygusal ve zihinsel olarak hazır olması için sağlıklı bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi.

Haberler 02.02.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnzn tatilin verdii rahatlktan syrlp hemen derslere odaklanmalarn ve youn bir çalma temposuna girmelerini beklemek gerçekçi olmayacaktr. Bunun yerine yava yava çalma temposunu arttrmalarn beklemek çocuklar için daha uygulanabilir olacaktr diyen Yrd. Doç Dr. Berna Gülolu, u önerilerde bulundu:

OKULLAR AçILIRKEN

Okullarn açlmasndan birkaç gün önce çocuklarnza okulun açlna dair duygularn sorun. Okulun tekrardan balyor olmasna kar olumsuz da olsa tüm duygularn ifade etmesine olanak salayn. Tatil sonrasnda ie dönerken sizin yaadnz duygular onlarla paylan. Duygularndan bahsederken çocuunuzu dikkatle dinleyin ve tüm duygularn olduu gibi kabul edin. çocuunuzun duygularn kabul etmeniz ona sorumluluklarn hatrlatmayacanz anlamna gelmez. Okullarn açlmas ile birlikte sorumluluklarnn neler olduu konusunda çocuunuzla konuun. Öncelikle ona sorun. çocuunuzun bu sorumluluklarn ne kadar farknda olup olmadn görün. Farknda olduu sorumluluklar için ona teekkür edin. Farknda olmadklarn da hatrlatn. çocuunuzun ders çalmasn salayacak olan örenme ve kefetme istek ve arzusu gibi içsel motivasyon kaynaklar oluturmasna yardmc olun. Tatilin yaratt rahatlktan çkmak hem siz hem de çocuunuz için zor olacak. Bu nedenle okul günü gelmeden 3 gün önce uyku saatlerini geriye çekin. çocuunuzdan Okula gitmek istemiyorum cümlesini duyduunuzda, yumuak ama kesin ve net bir dille okula gitmesi gerektiini belirtin. Net olmanz son derece önemlidir. Okul gününe sakin balamak önemlidir. çocuunuzu öperek, ark söyleyerek, dans ederek kaldrn. Unutmayn, siz neye önem verirseniz, çocuunuz da ona önem verecektir. Örenmeyi seven çocuk baarl da olacaktr. çocuklarnza baarl olma arzusunu deil, örenme arzusunu alayn.

Ana Sayfaya Git