Okula gidemiyorlar

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi'nde öğrenci taşıma ihalesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle köylerde okuyan 1040 öğrencinin 4 gündür ilçe merkezindeki liselere gidemediği belirtildi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan olayı doğrulayarak sıkıntıyı çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Haberler 11.11.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicleye bal yaklak 120 mahallede yaayan ve tamal eitim ile ilçe merkezindeki liselere gelerek eitim ve öretim gören 1040 örencinin 4 gündür, okula gidemedii ortaya çkt. Liselilerin tama ihalesini alan firmalar arasnda yaanan sknt nedeniyle köylerde yaayan lise örencilerinin ilçe merkezine getirilemedii ve eitimlerinden geri kald belirtildi.

TAIMA HALES

Veliler ilçe milli eitim müdürlüünü suçlayarak, sorunlarnn çözülmesini isterken, Diyarbakr Mille Eitim Müdürü Hasan Aslan, konudan haberinin olduunu söyledi. Milli Eitim Müdürü Aslan, geçen Cuma gününden beri yaanan skntnn ihaleyi alan firmalarn anlamazlndan kaynaklandn ve sorunu çözmeye çaltklarn belirtti.

Dicle Kaymakam Feremaz Babat, bir hafta önce çileri Bakanlnn FETÖ/PDY ile iltisak veya irtibat olduu gerekçesiyle görevden alnd. lçeye Kaymakam atamas gerçekletirilmezken, u anda Eil Kaymakamnn vekaletin bu göreve bakt belirtildi.

Ana Sayfaya Git