Okula gidemiyorlar

Servis verilmeyince, mahalledeki 150 öğrenci okula başlayamadı.

Haberler 14.09.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

20 yldr tamal sistem yaplan mahalleye bu yl servis tahsis edilmedi. Servis olmad için okula gidemeyen 150 örenci ve velileri Okumak ve servis istiyoruz sloganlar atarak eylem yapt.

HABER MERKEZ

Haliliye ilçesine bal Akpnar Mahallesinde bulunan 150 ilk ve ortaokul örencisi, okul servisi gelmedii için bu yl eitim-öretime balayamad. Her sabah servisinin gelecei umuduyla yola çkan örenciler saatlerce bekledikten sonra evlerine geri döndü. Yaanan duruma tepki gösteren veliler, okullarna gidemeyen örencilerin ilerleyen günlerde devamszlk sorunu ile karlamalarndan endie duyduklarn ve kendilerine servis tahsis edilmemesi durumunda çocuklarn okulla gönderemeyeceklerini ifade ederek örencilerle beraber eylem yapt

OTOBÜS YA DA ÖZEL SERVSLE GTSN

Temel eitimin hem anayasal bir hak hem de zorunluluu olduuna dikkat çeken Akpnar Mahalle Muhtar Ali Ay, Bizim 200 hanelik mahallemizde 20 yldr çocuklarmz tamal sistemle yaklak 4 kilometre uzaklkta olan okullara götürülüyordu. Ancak bu yl l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan mahallemizin anlurfa-Mardin karayolu üzerinde olmas sebebiyle örencilerin belediye otobüsleri veya özel servislerle okula götürülmesi yönünde karar alnd. Bu durum bizlerde ok etkisi yaratt. Bizim servis tutacak maddi durumumuz yok. Örenciler belediye otobüsleriyle gitmesi durumunda iki araç deitirmesi gerekiyor. Yaya olarak gitmeye kalkarsa DS ait sulama kanal, youn trafiin bulunduu bu yolu geçmesi gerekiyor. Yollarda 4 ayr tehlikeli nokta var onlar geçmesi gerekiyor. Durum böyle olunca biz de çocuklar okula gönderemedik. Yaadmz bu sorunla ilgili kurumlara servis talebimizi bildirmemize ramen kimse bizimle ilgilenmedi dedi.

4 çOCUUN SERVS ÜCRET 600 LRA

Akpnar Mahallesinde bulunan 150 örencinin servis gelmedii için kendisinin ise 4 çocuunun okula gidemediini belirten mahalle sakinlerinden Hüseyin Ay ise, 1998 ylndan beridir bizim burada yaayan çocuklarmz okullarna tamal eitim sistemiyle götürülüyordu. Ben asgari ücretle çalyorum. Benim okula giden 4 çocuum var. Bunlarn aylk servis masraf 600 lira ediyor. Benim bunu ödeyecek gücüm yok. çocuklarm her sabah saatlerce yolda servis bekliyor. Tek isteimiz çocuklarmzn okuma hakkndan mahrum braklmamaldr. Bir an önce bu maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git