Okula kazandırıldı

Ergani ilçesinde yürütülen "Mutlu Yarınlar İçin Okula Dönüyorum" ve "Çocuk ve Gençlerimize SODES'le Bir Damla Nefes" projeleri kapsamında 250 çocuğun okula devamı sağlandı.

Haberler 07.03.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani Kaymakam Mesut çoban, yapt açklamada, lçe Milli Eitim Müdürlüü ile ortak yürütükleri 2 SODES projesi ile gençlere yönelik çeitli eitim programlar düzenlediklerini belirtti.

Köylerde düzenlenen kurslara katlan örencilerin çanakkale ve Konya gezisine götürüleceini anlatan çoban, Projemiz kapsamnda 3 köy okulumuza çocuk park yaptk. Bekir Aral Anadolu mam Hatip Lisesinde kurslarmzn yürütülecei futbol, voleybol, basketbol ve hentbol sahalar oluturduk. çocuk ve gençlerimizi iyi bir gelecee hazrlarken, düzenleyeceimiz kültür, sanat ve spor faaliyetlerimizle onlara bir damla nefes olmaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

OKULA DEVAMLARI SALANDI

çoban, çeitli nedenlerden dolay okula devam edemeyen örencilerin tekrar eitim ortamna katlmlarnn salanmas için çalma yürüttüklerini kaydetti.

Mutlu Yarnlar çin Okula Dönüyorum projesi bünyesinde oluturulan ekiplerin çocuklar ikna etmek için köyleri dolatn aktaran çoban, öyle devam etti:

Bu kapsamda ailesi ikna edilen 250 çocuk okula kazandrld. Bunun yan sra 15 okulumuza masa tenisi ve ekipmanlar salanarak masa tenisi ve sahne sanatlar kursu düzenlenmektedir. Proje kapsamnda ilerleyen süreçte ilçemizde düzenlenecek seminerler, örencilerimizin hazrlayp sunacaklar tiyatro gösterimi ve 40 örencimiz ile 2 günlük çanakkale ve stanbul gezileri ile hizmet vermeye devam edecektir.

Ana Sayfaya Git