Okula kütüphane!

Siirt'te öğretmenlerin başlattığı kampanya ile bir okula kütüphane kazandırıldı

Haberler 22.01.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte bir grup öretmenin balatt kampanyayla kent merkezindeki bir okula kütüphane kazandrld.

irvan Daml lkokulunda öretmenlik yapan Yusuf Özüün öncülüünde bir grup öretmen, Siirt merkezindeki 75. Yl Ortaokuluna kütüphane kurmak için sosyal medyada 1,5 ay önce Sen de bir fidan dik adl kampanya balatt.

Türkiyenin dört bir yanndan kampanyaya destek veren hayrseverler, 3 bin kitap ile masa, sandalye, kitaplk ve zeka gelitirici materyal ba yapt.

Okula kütüphane kazandrld

Kütüphanenin açl dolaysyla düzenlenen programda konuan proje sorumlusu Özü, kampanyaya destek verenlere teekkür etti.

Kütüphanenin 1,5 ay gibi ksa bir sürede kurulduuna dikkati çeken Özü, kütüphanenin 81 ildeki vatandalarn emekleriyle kurulmasnn önemine deindi.

Kampanyaya sanatçlarn, i çevrelerinin ve eitimcilerin büyük ilgi gösterdiini belirten Özü, ülkenin en ücra köesinden vatandalarn dahi kitap gönderdiini bildirdi.

Halkmzn youn ilgisi bizleri çok duygulandrd. Sadece bir kütüphaneyle yetinmeyeceiz. Tüm çevre okullarmza kütüphane kurmay hedefledik. diyen Özü, kütüphaneyi ziyaret eden örencilerin mutluluklarnn yüzlerinden okunduunu aktard.

Örencilerden Dilan Dayan da derslerden arta kalan zamanlarnda arkadalaryla kütüphanede kitap okuduklarn söyledi.

Açla, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, l Milli Eitim Müdürü Deniz Edip, AK Parti Siirt l Bakan Ekrem Olgaç da katld.

Ana Sayfaya Git