Okula özel güvenlikçi!

Öğrencilerin güvenli ortamda öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla, ülke genelindeki eğitim kurumlarında çalışan özel güvenlik görevlilerine yarı yıl tatilinde terör, asayiş ve uyuşturucu konularında eğitim verilecek.

Haberler 27.01.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecein teminat çocuklarn güvenli ortamda eitim görmeleri, madde bamll ve dier zararl alkanlklardan korunmalar, okullara yönelik olas terör ve iddet olaylarna hazrlkl olunmas amacyla çileri Bakanl ile Milli Eitim Bakanl arasnda Eitim Kurumlarnda Görev Yapan Özel Güvenlik Görevlilerine Eitim Verilmesine likin birlii Protokolü imzaland.

Özel güvenlik görevlilerinin bu konuda dikkatli ve duyarl çalmalarna katk salayacak eitimlere ilikin protokol, gerei yaplmak üzere il emniyet müdürlüklerine gönderildi.

Protokol kapsamnda özel güvenlik görevlileri, terör ve iddet olaylarna kar hareket tarzlar ve alnacak önlemler, madde bamll ve dier zararl alkanlklardan korunma yöntemleri ile asayi olaylar hakknda bu yaryl tatili içinde il emniyet müdürlüklerinin planlamalar dorultusunda eitime alnacak.

- Ylda en az iki kez toplanlacak

Protokol dorultusunda okullarda güvenlii olumsuz etkileyen iç ve d faktörler belirlenecek ve özel güvenlik görevlilerine verilecek eitim müfredat hazrlanacak. Örencilerin madde kullanm ve zararl alkanlklara kar korunmasna yönelik çözüm önerileri ve alnmas gereken önlemler belirlenecek.

Her eitim-öretim ylnn birinci ve ikinci dönem balangcndan önceki hafta içinde olmak üzere ylda en az iki kez komisyon toplants yaplacak. lgili kurumlarca yaplmas planlanan çalmalar, her eitim-öretim ylnn banda dier kurumlarla paylalacak.

Eitimlerin ardndan yaplacak denetimlerle özel güvenlik görevlilerinin meydana gelebilecek olaylara kar her zaman hazrlkl olmalar salanacak.

Ana Sayfaya Git