Okulda hayvan ve bitkilere dokunarak öğreniyorlar

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde öğrencilerin uygulayarak öğrenmelerini sağlamak, derslere motivasyonu artırmak ve hayvan sevgisini güçlendirmek amacıyla 5 okulda bahçe oluşturuldu.

Haberler 30.05.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar lçe Milli Eitim Müdürlüünce fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarnn ngilizce ksaltmas olan STEM eitim modelinde çalmalar yaplmas için çnarn STEM Bahçeleri Projesi hazrland.

Yaklak 1500 örencinin eitim gördüü 5 okulda uygulanan STEM bahçeleri sayesinde doayla iç içe eitim alan örenciler hindi, kaz, tavuk, ördek, ku ve güvercin besliyor, sebzelerin bakmn yapyor.

Örenciler okula gelmekten keyif alyorlar

çnar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de, proje sayesinde örencilerin okulu daha fazla sevmeye baladn söyledi.

Burada çocuklarmz yaparak ve yaayarak dersi öreniyor. diyen de, öyle konutu:

Atk lastikleri boyayarak içine organik ürünler ektik ayrca bu uygulama sayesinde paylamay daha fazla örendiler. Yetitirdikleri hayvann büyüdüünü görünce mutlu oluyorlar. Bu uygulama sayesinde çocuklar keyifle okula geliyor. Okulun son dönemindeyiz ama herhangi bir devamszlk sorunu olmad.

Projeyi gelecek sene bütün okullarda uygulamay hedeflediklerini aktaran de, velilerin de uygulamadan memnun olduunu belirtti.

Proje koordinatörü Derya Yldrm, okul bahçelerini aktif kullanmak ve dünyadaki eitim metotlarn takip etmek için böyle bir proje balattklarn söyledi.

Burada sadece bahçe kurmadk. Derslerde de STEM eitim metodunu uyguladk. ifadelerini kullanan Yldrm, proje sayesinde örencilerin performansnn yükseldiini dile getirdi.

Dersler daha kalc oluyor

Bepnar Ortaokulunda fen ve teknoloji öretmeni Erturul Tekta, bu proje sayesinde örencilerin derse katlmnn arttn belirtti.

çocuklarn topraa dokunduunu, örencilere bitkinin, fidenin yetitirilme ve büyüme aamasn gösterdiklerini ifade eden Tekta, örencilerin sebze, bitki yetitirdikleri için kendilerini mutlu hissettiini anlatt.

Tekta, Darda ilediimiz ders daha kalc oluyor. Örenciler hayvanlar, bitkileri tanyor. diye konutu.

Teoriyi ve pratii birletirdik

ngilizce öretmeni irin Erta, okul bahçesinde örencilere kodlama eitimi verdiklerini belirterek, örencilerden çok güzel geri dönüler aldklarn aktard.

Bu sayede örenilenlerin kalc hale geldiine iaret eden Erta, Teori ve pratii birletirdik. dedi.

Örencilerden erife Kapan, okulda kendilerine sunulan imkanlardan memnun kaldn söyledi.

lk kez tavan gördüünü belirten ve beslemekten duyduu mutluluu dile getiren Kapan, Dersleri böyle ilediimiz için tüm doay öreniyoruz. Okuldaki hayvanlar görmek için hemen sabah olsun onlara yemek götüreyim istiyorum. diye konutu.

Mehmet Can Zirek de okulunu çok sevdiini anlatarak, Doayla iç içe olduumuzda derslerimizi daha iyi anlyoruz. Eskiden hayvan ve bitki türlerini yakndan bilmiyordum ama burada hepsini örendim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git